Hlavní obsah

Plzeň - Olomouc 0:4Plzeňský šok. Po výprasku od zachraňujících se Hanáků se staly kalkuly na obhajobu titulu zase teorií

MinutaMin. Tým Hráč Akce
53. Navrátil 0 : 1
61. Schulmeister 0 : 2
73. Varadi 0 : 3
90. Podaný 0 : 4
Záznam online reportáže

Plzeň

Čtyřgólovým výpraskem skončil pro mistrovskou Plzeň duel se zachraňujícími se Hanáky. Olomouckému koučovi Petru Uličnému totiž návrat do města, kde sám dlouhá léta hrával a trénoval, vyšel dokonale, neboť po dvou rychlých úderech v úvodu druhé půle jeho svěřenci trávník Viktorky vyloupili. Kalkuly Vrbova týmu na obhajobu titulu se tak opět pohybují v oblasti bohapustých teorií, neboť na vedoucí Spartu ztrácí už zase devět bodů. Zato pro Hanáky, kteří na jaře pod Uličným ještě neprohráli, nasměrovala výhra k ligovému přežití.

Foto: Milan Malíček, Právo

Olomoucký Navrátil (číslo 25) poprvé překonává plzeňského brankáře Pavlíka.

Článek
Fotogalerie

Až na dvě tři výjimky nepustila Plzeň za celý první poločas Hanáky prakticky vůbec za půlící čáru, jenže cestu k vedoucímu gólu hledala přes jejich umně vystavěnou a dobře organizovanou obranu marně. Náznaky šancí si sice v úvodu zápasu připravila, ale Ďuriš pálil v 6. min. nad bránu, aby sedm minut poté zlikvidoval Daridovu příležitost olomoucký brankář Zlámal. Pravda, po následné ráně Pilaře se jen podíval, ale ta naštěstí pro něho minula tyč...

Taktika Hanáků měla navrch

Olomouc tak dosáhla svého. Prostor před šestnáctkou i v ní patřičně přehustila, čímž počáteční ofenzivu Viktorie otupila. Do značné míry i proto, že Horváthovým pasům tentokrát scházel nejen moment překvapení, ale i obvyklá přesnost, takže hostující obránci je včas zachytávali a Bakoš s Pilařem tak nabíhali do volných prostorů marně.

Hanáci bránili a s útočením příliš hlavu nedělali, neboť spoléhali jen na rychlé výpady. Ovšem vydařené a hodně nebezpečné, neboť při střelách Ordoše a Schulmeistera musel Pavlík dokazovat, že dostal mezi plzeňskými tyčemi přednost právem.

Dokonalé k.o. po přestávce

Osm minut po přestávce však plachtil za střelou Navrátila marně, takže Plzeň zažila šok. A  za tři minuty tuplovaný, neboť Petržela zapomenutý na malém vápně bránu přestřelil a vyrovnat odmítl. Na Vrbův tým toho bylo až moc, takže začal panikařit, zmatkovat a v obraně vyrábět až neskutečné chyby...

Vyloženou příležitost hlavičkujícího Ordoše sice ještě Pavlík reflexivně zlikvidoval, na střelu Schulmeistera už ale nedosáhl, takže Hanáci vedli dvougólovým rozdílem.

Zlomená, otřesená a odporu už neschopná Plzeň se složila a úplně rezignovala, takže čtvrthodiny před koncem Varadi třetím gólem její potupu dokonal a naděje na obhajobu titulu ji zřejmě definitivně sebral. Střídající Podaný ji pak znectil úplně, neboť po pár vteřinách pobytu na trávníku přidal čtvrtou branku a mistr tak skončil duel se zachraňujícími Hanáky jako boxer po k.o.

Plzeň - Olomouc 0:4
Branku: 53. Navrátil, 61. Schulmeister, 73. Varadi, 90. Podaný. Rozhodčí: Bílek - Pospíšil, Košec. ŽK: Ďuriš, Wagner - Vepřek, Škerle, Ordoš, Varadi. Diváci: 7566. Poločas 0:0.
Plzeň: Pavlík - Rajtoral, Čišovský, Ševinský, Limberský - Horváth, Darida (63. Wágner) - Petržela (82. Hora), Ďuriš (60. Berger), Pilař - Bakoš. Trenér: Vrba.
Olomouc: Zlámal - Janotka, Kučera, Škerle, Vepřek - Pospíšil, Rossi, Navrátil (72. Heinz) - Schulmeister, Ordoš (90. Jirouš), Varadi (88. Podaný). Trenér: Uličný.

Reklama

Související témata: