Hlavní obsah

Policie v sobotu v Liberci zadržela dva fanoušky pražské Sparty

Policie po sobotním utkání 24. kola první fotbalové ligy mezi Slovanem Liberec a Spartou zadržela a umístila do cely dva fanoušky pražského klubu. Třiadvacetiletý mladík je podezřelý z loupeže, o tři roky starší muž z výtržnictví, informovala dnes ČTK krajská policejní mluvčí Vlasta Suchánková. Policie v souvislosti s utkáním v Liberci řešila celkem 12 přestupků.

Foto: Milan Malíček, Právo

Fanoušci Sparty v libereckém hledišti.

Článek

Mladší z mužů společně s dalšími fanoušky letenského klubu napadl skupinku příznivců Slovanu. "Odcizil jim šálu klubu a další klubové symboly. Jeden z napadených utrpěl lehké zranění," uvedla Suchánková. Dodala, že šestadvacetiletého muže policisté zadrželi a umístili do cely pro podezření z výtržnictví.

Stadion U Nisy byl před ligovým šlágrem o první místo v tabulce vyprodaný. Sektor hostí podle policie obsadilo 1200 fanoušků Sparty, z toho čtvrtina patřila k radikálnějším. Utkání bylo vyhodnoceno jako rizikové. Na pořádek proto dohlížely desítky policistů včetně členů pořádkové jednotky, cizinecké policie, kriminalistů, psovodů a členů antikonfliktního týmu.

Přestupky se podle Suchánkové týkaly hlavně narušování veřejného pořádku a policie za ně uložila pokuty ve výši 12 000 korun. Policejní akce skončila teprve půl hodiny před půlnocí.

Sparta se po vítězství 3:1 vrátila do čela tabulky. Slovanu patří druhá příčka a ztrácí jeden bod.

Reklama

Související témata: