Hlavní obsah

Plzeň - Slovácko 1:0Plzeň vydřela výhru a zdramatizovala boj o titul

MinutaMin. Tým Hráč Akce
10. Bakoš 1 : 0
Záznam online reportáže

Plzeň

Fotbalisté Plzně porazili ve 24. kole první Slovácko 1:0 a lídrovi tabulky Spartě se přiblížili na čtyři body. Nejtěsnější výhru si Viktoriáni zajistili již v první půli, kdy svoji čtrnáctou branku v letošním ročníku vstřelil Marek Bakoš. Hosté se i bez distancovaného Libora Doška prezentovali odvážným výkonem, ale vinou neproměněných brankových příležitostí si připsali osmou porážku v Plzni za sebou.

Foto: Petr Eret, ČTK

Radost střelce gólu Marka Bakoše z Plzně (vlevo) s Františkem Ševinským.

Článek

Aktivněji začali překvapivě hosté. Domácí se na svoji útočnou polovinu dostali poprvé až v 7. minutě, kdy z pravé strany přihrával do šestnáctky Ďuriš a před nabíhajícím Kolářem na poslední odhlavičkoval na brankové čáře balon Trousil. O tři minuty později sehráli hráči Viktorie roh nakrátko a po nadýchaném centru Horvátha z pravé strany na zadní tyč skóroval zblízka hlavou Bakoš. Vedoucí gól úřadujícího mistra viditelně uklidnil a Slovácko jen s obtížemi odolávalo typickým nápaditým kombinacím Západočechů.

Ve 23. minutě hostující defenziva pouze ustupovala před postupujícím Kolářem, který z hranice velkého vápna těsně minul pravou tyč Hečovy branky. Do větší příležitosti se ovšem domácí už do konce poločasu nedostali a naopak po těsném ofsajdovém postavení Ondřejky přišlo Slovácko o možnost přečíslení dvou na jednoho.

Hosté se poté opět osmělili směrem dopředu a brankáře Pavlíka ve 36. minutě pořádně protáhla tečovaná střela Hlúpika. Jeho spoluhráč Mezlík za chvíli dalekonosným pokusem ze 20 metrů zamířil vedle.

Rajtoralova rána těšně mimo

Po změně stran domácí na hřiště doslova vlétli. Po přiťuknutí od Daridy ale Bakoš v dobré pozici minul prostor branky a vzápětí se Rajtoralovo prudké zakončení vytočilo nad. Domácí sice diktovali tempo hry, přesto hosté hrozili z protiútoků. V 51. minutě šikovně přihrál Volešák nekrytému Hlúpikovi, jehož střelu z hranice šestnáctky skvěle vyrazil pozorný Pavlík.

Slušně zaplněný stadion následně potleskem a povedeným transparentem poděkoval za odvedenou trenéru Vrbovi. Méně už se svému kouči odměnili jeho svěřenci, kteří po šedesáti minutách výrazně polevili.

V závěru hosté vrhli všechny síly směrem dopředu a po propadnutí Plzně po rohu uháněli v přečíslení čtyři na dva. V kritické chvíli ale proti střele Pavelky zasáhl Pavlík. Zkušený gólman se vyznamenal i v 88. minutě, poté co se do odraženého míče opřel Volešák a Pavlík vyškrábl balon mířící přesně k levé tyči.

24. kolo první fotbalové ligy:
Viktoria Plzeň - 1. FC Slovácko 1:0 (1:0)
Branka: 10. Bakoš. Rozhodčí: Jílek - Filípek, Urban. ŽK: Kolář, Darida - Trávník, Pavelka, Kuncl. Diváci: 9086.
Plzeň: Pavlík - Rajtoral, Čišovský, Ševinský, Limberský - Horváth, Darida (88. Trapp) - Ďuriš, Kolář, Pilař (90. Berger) - Bakoš (78. Wágner). Trenér: Vrba.
Slovácko: Heča - Kuncl, Trousil, Mezlík, Reinberk - Hlúpik (76. Košút), Daníček, Trávník (82. Franta), Pavelka - Volešák - Ondřejka (67. Kovář). Trenér: Soukup.

Reklama

Související témata: