Hlavní obsah

Budějovice - Liberec 0:4Řepka dostal pásku, zavinil penaltu a Liberec vysoko vyhrál

MinutaMin. Tým Hráč Akce
23. Štajner (penalta) 0 : 1
59. Bosančič 0 : 2
69. Bosančič 0 : 3
85. Hadaščok 0 : 4
Záznam online reportáže

Tomáš Řepka dostal poprvé v soutěžním utkání v dresu Českých Budějovic kapitánskou pásku, protože kapitán Roman Lengyel je po operaci kolena. Na duel s Libercem však rád vzpomínat nebude. Udělal penaltu a pak musel skousnout debakl 0:4. Liberec nezaváhal a před Spartou dál drží čtyřbodový náskok.

Foto: David Veis, ČTK

Budějovický brankář Michal Daněk si sice po penaltě Jiřího Štanera na míč sáhl, ale gólu nezabránil.

Článek

Ve 21. minutě totiž ve vápně přepálil Breznaníka. Zcela zbytečně, protože postupoval na branku ze strany a nebylo jisté, že bude zakončovat. Rozhodčí neváhal ani na chvíli a ukázal na značku pokutového kopu. Řepka protestoval, ale nic platné mu to nebylo. Zkušený matador Štajner penaltu proměnil, i když s velkou klikou, protože Daněk směr jeho střely k tyči vystihl a sáhl si na balón, ten se však došoural do sítě.

Liberec byl lepší, v závěru půle měl druhý gól na kopačce Rabušic, ale po přihrávce Gebre Selassieho zblízka přestřelil.  Mužem zápasu byl srbský záložník Miloš Bosančič. Dal dva góly a oba by mohly aspirovat na nejhezčí branky celé sezóny.

V 59. min. se postavil k přímému kopu a z dobrých 30 metrů nachytal Daňka, trefil se parádně do horního rohu branky. A o deset minut později se řítil na domácí branku, z pravačky si přehodil míč na levačku, zamotal hlavu Brezinskému a padáčkem nádherně z 18 metrů poslal míč za záda na malém vápně stojícího Daňka. Jihočeši se zcela složili, čtvrtý hřebíček do jejich rakve zatloukl střídající Hadaščok.

27. kolo první fotbalové ligy:
Dynamo České Budějovice - Slovan Liberec 0:4 (0:1)
Branky: 59. a 69. Bosančič, 23. Štajner z pen., 85. Hadaščok. Rozhodčí: Drábek - Wilczek, Páral. ŽK: Řezníček, Javorek, Machovec - Breznaník. Diváci: 3337.
Č. Budějovice: Daněk - Krajčík, Řepka, Brezinský, Machovec - Klesa (83. Wermke), Javorek, Němec (58. Hudson), Rýdel (73. Petráň), Sandro - Řezníček. Trenér: Cipro.
Liberec: Bičík - Gebre Selassie, Nezmar, Kelič, Fleišman - Šural, Janů, Štajner, Bosančič (85. Ndemen), Breznaník (79. Hadaščok) - Rabušic (88. Musiol). Trenér: Šilhavý.

Reklama