Hlavní obsah

Bohemians 1905 - Příbram 2:0Bohemka ztrestala výletníky z Příbrami

MinutaMin. Tým Hráč Akce
17. Abraham 1 : 0
31. Nešpor 2 : 0
Záznam online reportáže

PRAHA

Příbram, ověnčená gloriolou týmu, který hraje útočný fotbal s důrazným zakončením, působila v Edenu dojmem výletníků z venkova. Zato Bohemians šli tvrdě a úspěšně za jednou z posledních možností záchrany. Ze tří bodů se radovali poprvé od loňského 1. října, kdy porazili Žižkov. Sedmnáct kol pak jen vzpomínali, jak chutná radost z vítězství.

Článek

Domácí začali aktivněji a po pěti minutách se ocitl Nešpor před Hruškou, ale ten byl u míče dřív. Trenér Weber pořádně zamíchal sestavou, což šlo „klokanům“ k duhu. Šumský rozděloval míče a po další pěkné akci se dostal před Hruškovu branku Bartek, ale P. Pilík mu v poslední chvíli ukopl míč. Hostům trvalo víc než deset minut, než prověřili, jestli v podvečerním horku Sňozík neusnul. Ránu Šlapáka, ale vyrazil do bezpečí.

Příbramští se pokoušeli vymyslet zase kulišárnu při rohovém kopu. Jenže Koukal tentokrát namazal Orolínovi, kterého však po dlouhém sprintu vcelku bez problémů odzbrojil Pleško. Domácí udeřili o pár minut později. Míč po Šumského trestném kopu zvedl hlavou Abraham přes nad ruce Hrušky. Krátce na to mohl srovnat Krejčí, ale po rohovém kopu Koukala hlavičkoval těsně vedle branky.

Bohemians byli při chuti a hosty přehrávali především důrazem. Šumský se postaral o další závar, ale Abrahám tentokrát hradbu nohou nepropálil. Hosté hráli svůj fotbal, ale do šancí se nedostávali. Chyběl jim hlad po gólech a možná i odvaha pustit se do mlýnice před Sňozíkem.

Šlápaka si přebírali oba stopeři a dávali mu jasně najevo, že jeho série šesti zápasů, v nichž dal gól, v Edenu končí. Po půlhodině předvedl Mišůn, co se naučil ve Skotsku. Skvěle si naskočil na Koukalův rohový kop, ale Sňozík míč mířící k tyči zázračně vyrazil.

Nešpor nedal Hruškovi šanci

A přišel trest. Moravec se Šumským vyzpovídali krátkými narážečkami příbramskou obranu a Nešpor nedal bombou Hruškovi šanci. Jejich druhý souboj o dvě minuty později skončil úspěchem gólmana hostí. Toho po další bleskové akci sice překonal Orolín, ale míč odskákal těsně vedle tyče do zámezí. Další hlavičku Abraháma pak vykopl Hruška, aniž věděl jak. Příbram působila dojmem, že přijela do Edenu jen markýrovat svůj fotbal a obránci jsou jen na výletě do matičky stověžaté. ¨

Takovou hrůzu předvedli hosté naposledy na podzim na jihu Čech, kde dostali čtyři góly a v neděli si o ně říkali znovu. V závěru poločasu sice naznačili, že fotbal opravdu hrát dovedou, ale přesně zakončit zřejmě podle nich není cílem této hry...

Hned po rozehrání druhé půle šel Nešpor znovu na Hrušku, ale ten mu míč vypíchal. Příbramská tragikomedie pokračovala. Krejčí se nechal obejít Orolínem jako kdyby zkameněl, ale Hruška pádem pod nohy šanci zmařil. Dvě akce klokanů pak zastavil sudí pro ofsajd. Co na druhé straně předvedl půl metru před brankovou čárou Šlapák už byl výsměch fanouškům, když poslal míč místo kolmo do brány do strany Sňozíkovi. Neomlouvá ho, že sudí vzápětí pískl ofsajd.

Domácí jako by si pak vzali pár minut oddechový čas, což přivítali i hosté a z půl plynu ubrali na čtvrt plynu. Čerstvý Hartig však neubral, ale jeho hlavičku zastavila tyč. Do další šance ho vyslal v poslední desetiminutovce Abraham, ale Hruška Hartigův oblouček vyrazil. Kraják vzápětí Hrušku překonal, ale míč lízl tyč z vnější strany a jeho druhý pokus schoval gólman Příbrami do náruče. Když chytil i další šanci Krajáka, vypadalo to, že hraje proti Bohemians sám. Příbram tak prohrála podruhé v řadě se zachraňujícím se týmem, zatímco se Bohemka nadechla nad sestupovou hladinou.

Bohemians 1905 - 1. FK Příbram 2:0 (2:0)
Branky: 17. Abraham, 31. Nešpor. Rozhodčí: Franěk - Ubias, Dobrovolný. ŽK: Růžička - Mareš, Koukal. Diváci: 2258.
Bohemians: Sňozík - Růžička, Borek, Ptáček, Bartek - Abraham, Jindřišek - Moravec, Šumský (90. Budínský), Orolín (77. Kraják) - Nešpor (61. Hartig). Trenér: Weber.
Příbram: Hruška - P. Pilík (82. Kraus), Krejčí, Mišůn, Divíšek (57. Papšys) - Mareš, T. Pilík, Koukal (90. Bernardo), Pleško - Krbeček, Šlapák. Trenér: Vavruška.

Reklama