Hlavní obsah

Budějovice - Ml.Boleslav 1:0České Budějovice porazily Boleslav, rozhodčí rozdal čtyři červené karty

MinutaMin. Tým Hráč Akce
87. Němec 1 : 0
Záznam online reportáže

Fotbalisté Českých Budějovic porazili ve 29. kole první ligy Mladou Boleslav 1:0, když o výsledku rozhodl v závěru gólem Němec. Rozhodčí Kovařík udělil v duelu čtyři červené karty. Na každé straně vyloučil dva hráče.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Tomáš Řepka v dresu Českých Budějovic.

Článek

Pro Mladou Boleslav to byl krutý výsledek, jelikož tým trenéra Koubka byl nebezpečnější. Jihočeši sice v úvodu drželi míč, ale v ofenzivě si většinou nevěděli rady. Hosté se dokázali dostat do několika slibných příležitostí, ale v koncovce vždy selhali.

Ve 24. minutě u postranní čáry zaváhal Brezinský. K míči se dostal snadno Fillo s dalšími dvěma spoluhráči se hnal jen na dva obránce domácího celku. Fillo v pokutovém území přesně přihrál Bulutovi, ten však přestřelil.

O chvíli později pálil nebezpečně Kúdela, Daněk ale jeho pokus vyrazil na roh. Ve 29. minutě se po sérii krátkých přihrávek dostal do šance Mareš, jenže mířil nad. Před přestávkou navíc Chramosta v dobré pozici trefil jen Brezinského a dorážku Buluta zlikvidoval Daněk.

V tu dobu už České Budějovice hrály bez svého kapitána Tomáše Řepky. Ten totiž ve 31. minutě opustil hřiště pravděpodobně kvůli zranění zad.

Mladá Boleslav pokračovala ve stejném duchu i ve druhé části. Byla lepším týmem, ale v koncovce se trápila. Po brejku Chramosty zahodil další příležitost Fillo. Navíc Kysela trefil v 65. minutě tyč.

Ani jeden celek nedohrával zápas kompletní. Nejprve domácí přišli v 67. minutě o Brezinského, jenž fauloval Filla, a viděl druhou žlutou kartu. O tři minuty později pak zastavil unikajícího Hudsona Táborský. A sudí Kovařík mu za to udělil rovnou červenou kartu.

Jenže to nebylo pro Mladou Boleslav jediné oslabení. V 72. minutě fauloval Johana Otepku a mladoboleslavský stoper dostal za zákrok druhou žlutou kartu.

Domácí pak využili početní převahu, po centru Sandra skóroval hlavou Němec. Také Jihočeši končili v devíti hráčích, za ruku dostal červenou kartu Riegel. Na výsledku to ale nic nezměnilo.

České Budějovice - FK Mladá Boleslav 1:0 (0:0)
Branka: 86. Němec. Rozhodčí: Kovařík - Handlíř, Tacina. ŽK: Brezinský - Johana, Mareš. ČK: 67. Brezinský, 87. Riegel - 70. Táborský, 72. Johana. Diváci: 2502.
České Budějovice: Daněk - Krajčík, Řepka (31. Riegel), Brezinský, Novák - Hudson, Javorek (81. Linhart), Otepka, Rýdel, Sandro (90. Wermke) - Němec. Trenér: Cipro.
Mladá Boleslav: Šeda - Kysela, Johana, Rolko, Táborský - Kúdela, Ščuk (88. Synek) - Bulut (57. Kulič), Fillo, Mareš - Chramosta. Trenér: Koubek.

Reklama

Související témata: