Hlavní obsah

Teplice - Ml.Boleslav 1:0Teplice přestály oslabení i penaltu, ale na úvod zdolaly Boleslav

MinutaMin. Tým Hráč Akce
50. Mahmutovič 1 : 0
Záznam online reportáže

Fotbalisté Teplic vstoupili do nové ligové sezony výhrou 1:0 nad Mladou Boleslaví, kterou jediným gólem zařídil bosenský útočník Aidin Mahmutovič. Boleslav v Teplicích prohrála poprvé po pěti letech, přitom hrála od 69. minuty proti deseti a pak kopala i penaltu, jenže exteplického Mareše při ní vychytal brankář Grigar. Boleslav také v závěru přišla o vyloučeného hráče, v poslední minutě viděl červenou kartu útočník a nová posila Lukáš Magera. Nový teplický kouč Lukáš Přerost zažil vítěznou premiéru na ligové lavičce.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Teplický Štěpán Vachoušek (vpravo) a mladoboleslavský Petr Johana (vlevo) v utkání úvodního kola Gambrinus ligy, v němž Severočeši vyhráli 1:0.

Článek

Boleslav pod Krušnými horami z posledních pěti ligových zápasů čtyřikrát vyhrála a plný bodový zisk chtěla i na úvod nové ligové sezony, a to i bez zraněného kanonýra Chramosty. Odpovídalo tomu ale jenom prvních dvacet minut, kdy měli navrch alespoň ve středu pole. Pak totiž začaly být mnohem nebezpečnější Teplice.

Poprvé po rychlé akci ve 21. minutě na poslední chvíli zastavil hostující stoper Rolko pozdějšího hrdinu Mahmutoviče, ale tepličtí zjistili, že soupeřově obraně chybí rychlost.A Teplice toho využívaly často a rády. Mahmutoviče v další šanci podle rozhodčích čistě zastvil brankář Miller, který zastoupil zraněného Šedu, jenž se sebezapřením dohrál čtvrteční zápas Evropské ligy na Islandu.

Boleslav se nezvedla ani ve druhé půli a pykala

Boleslav se nezvedla ani po poločase, spíš naopak. Už po 20 sekundách sebral špatné zpracování Rolka Čajič a sám před Millerem těsně minul, pak zase z pravé strany vápna pálil těsně mimo Vůch. Třetí teplická šance během pěti minut už ale gólem skončila - Vůch z levé strany prostrčil na Mahmutoviče, který usměrnil míč k vzdálenější tyči.

Teplice však dohrávaly zápas v obavách o udržení výhry. Rozhodčí Adámek nejdřív podruhé vytáhl žlutou kartu na teplického Ljevakoviče, to kvůli souboji na půlce s Nešporem, a za minutu nechal Boleslav kopat i penaltu kvůli údajné ruce Rosy při blokování střely, byť to záznam neprokázal. Domácí to nemuselo tolik mrzet - střelu teplického odchovance Mareše k tyči Grigar vyrazil, což hosty zlomilo definitivně.

Navíc se v závěru poměr sil na hřišti úplně otočil - Rolko se při bránění teplického brejku v 86. minutě zranil a už se na hřiště nevrátil, za další tři minuty ho do kabiny následoval po druhé žluté i Magera. Na teplické výhře to ale už nic nezměnilo.

FK Teplice - FK Mladá Boleslav 1:0 (0:0)
Branka: 50. Mahmutovič. Rozhodčí: Adámek - Gallo, Hájek. ŽK: Ljevakovič, Matula, Ježdík - Magera. ČK: 69. Ljevakovič - 90. Magera. Diváci: 4780.
Teplice: Grigar - Vondrášek, Lukáš, Rosa, Chovanec - Ljevakovič, Matula - Čajič (90.+1 Jablonský), Vachoušek, Vůch (74. Ježdík) - Mahmutovič (78. Melunovič). Trenér: Přerost.
M. Boleslav: Miller - Bořil, Johana, Rolko, Šírl (62. Kysela) - Mareš, Kúdela, Ščuk, Sivrič (82. Synek) - Magera - Ondřejka (62. Nešpor). Trenér: Koubek.

Reklama

Související témata: