Hlavní obsah

Brno - Liberec 2:1Mistrovský Liberec prohrál v Brně gólem v nastavení

MinutaMin. Tým Hráč Akce
57. Zavadil 1 : 0
78. Bosančič 1 : 1
90. Přerovský 2 : 1
Záznam online reportáže

Brno

Fotbalisté Zbrojovky Brno porazili v 10. kole první ligy Slovan Liberec 2:1. O vítězství Brna rozhodl ve druhé minutě nastavení střídající Přerovský. Hosté dohrávali poslední čtyři minuty bez vyloučeného Váchy. Mistrovský Liberec v posledních pěti utkáních získal pouze tři body.

Článek

Brňanům se rozpadla po posledním duelu v Olomouci útočná dvojice, citelně chyběl zraněný Švancara. Ofenzivní síla Liberce byla postavena na bývalých brněnských hráčích Šuralovi s Rabušicem.

První půlhodinu zápasu citelně poznamenal po předcházejícím hustém lijáku kluzký terén. Severočeši si vedli sice o poznání lépe ve středu hřiště, kde jejich hru s přehledem dirigoval Štajner. Zbrojovka spoléhala na rychlé protiútoky. Poprvé zahrozil Mezlík, jenž se sice po úniku z levé strany už dostal do obtížné situace. Stačil ale přesně a tvrdě vystřelit.

Hosté dlouho naráželi na soustředěnou obranu a do vyložených střeleckých šancí se dostali až v závěru poločasu. Brňané se dostali pod tlak a trenér Čuhel se snažil od postranní čáry marně své svěřence dirigovat k přesnější hře.

Ve 40. minutě po Kušnírově centru z pravé strany trefil Šural hlavou jen tyčku. O minutu později po nedorozumění zadáků se dostal Šural podruhé do vyložené šance, jeho střelu stačil brankář Petr vyrazit. Vzápětí po dalším kiksu mířil Štajner nad branku.

Po přestávce hru režírovala Zbrojovka

Po přestávce převzali režii zápasu fotbalisté Brna. Zpřesnili souhru, postupně ovládli střed hřiště a získali územní převahu. Z tlaku také vstřelili v 57. minutě branku. Liberecký obránce Nezmar sice odvrátil v poslední chvíli přihrávku na Mezlíka. Míč ale odkopl pouze před Zavadila, jenž tvrdou střelou za hranicí trestného území překonal brankáře Hauzra.

Liberecký trenér Šilhavý se pokusil oživit hru svých svěřenců hned dvojím střídáním, když stáhl ze hřiště Daniela a Rabušicem. A střídají Bosančič s Delargem trenérovy představy naplnily. Liberec se sice ještě chvíli trápil, skřípal zejména přechod do útoku.

Teprve v poslední čtvrthodině se hra Liberce zlepšila a také mu vynesla vyrovnání. Po levé straně se mezi brněnskými obránci protáhl Bosančič a jeho střelu z levé strany si srazil brankář Petr nešťastně do sítě.

V závěru ale nejprve Vácha stáhl unikajícího Lutonského a ve druhé minutě nastavení přišel rozhodující okamžik. Mezlík tvrdou střelou trefil brankáře Hauzra, od něj se odrazil míč k volnému Přerovskému, který jej pohotově vrátil do sítě.

Zbrojovka Brno - Slovan Liberec 2:1 (0:0)
Branky: 57. Zavadil, 90.+2 Přerovský - 78. Bosančič. Rozhodčí: Jílek - Košec, Tacina. ŽK: Šoljič - Vácha, Šural. ČK: 86. Vácha. Diváci: 3001.
Brno: Petr - Král, Brabec, Pernica, Husár - Glaser (63. Pašek), Zavadil (83. Sus), Šoljič, Lutonský - Halaška (80. Přerovský), Mezlík. Trenér: Čuhel.
Liberec: Hauzr - Ljulka (79. Blažek), Nezmar, Kelič, Fleišman - Kušnír, Štajner, Vácha, Daniel (62. Bosančič) - Rabušic (62. Delarge), Šural. Trenér: Šilhavý.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava