Hlavní obsah

Plzeň - Liberec 1:2Náměstí osiří, Plzeň si musí pro titul dojet do Hradce Králové

MinutaMin. Tým Hráč Akce
17. Rabušic 0 : 1
82. Štípek 1 : 1
93. Hušek 1 : 2
Záznam online reportáže

Plzeňské náměstí bylo nachystáno na večerní mistrovské oslavy. Pro titul si však fotbalisté Viktorie musejí zajet až příští sobotu do Hradce Králové. V 29. kole Gambrinus ligy totiž doma prohráli s Libercem 1:2, což jim k definitivě prvního místa nestačí. Na dosah měli aspoň remízu, ale ve třetí minutě rozhodl střídající exsparťan Hušek o výhře obhájce titulu. Ve hře tak je stále i druhá Sparta.

Foto: Petr Eret, ČTK

Liberecký brankář Přemysl Kováč zasahuje v utkání proti Plzni.

Článek

Nepříliš šťastně začal zápas pro obhájce titulu. Slovan sice hned z výkopu založil první útok a Šuralův centr způsobil v šestnáctce domácích zmatek. Jenže hned ve druhé minutě se Frýdek srazil s Rajtoralem. Liberecký obránce zřejmě utrpěl otřes mozku, hřiště opustil na nosítkách a musel do nemocnice.

V 9. minutě přišla první šance, plzeňský Kovařík prudce odcentroval a moc nechybělo, aby Kolář sklepl míč do sítě. Slovan odpověděl Šuralovým volejem, který prosvištěl těsně nad břevnem. Série šancí pokračovala a Tecl trefil tyč liberecký branky. Řada tedy byla zase na Slovanu – a ten už skóre otevřel. Fantom posledních kol Rabušic běžel z půlky hřiště sám na Kozáčika. První střelu sice gólman ztlumil, liberecký kanonýr však stihl krkolomnou dorážku a od břevna poslal míč do sítě. Srovnat mohl Tecl, první ligový za Plzeň mu však ani tentokrát nebyl přán.

Vidina titulu hnala Viktorii do útoku a v závěru první půle si vytvořila tlak, který vedl k řadě šancí a závarů před Kovářovou svatyní. Jenže všechno marné. A když už Čišovský brankáře překonal, zastoupil ho záložník Pavelka.

Štípek rozjásal Štruncovy sady

Po přestávce měl šanci na vyrovnání Rajtoral, ale jinak očekávaná ofenzíva za mistrovskou definitivou nepřicházela.

Po hodině hry oba týmy ztratily své klíčové stopery. Nejdřív musel střídat plzeňský Procházka, po něm i liberecký Kováč. Pro přímý kop z nebezpečné vzdálenosti si došel plzeňský kapitán Horváth, ale ani on Kováře neprostřelil.

Povedlo se to až střídajícímu Štípkovi. Gólman vyrazil Kovaříkovu ránu před sebe a střídající hráč míč snadno poslal do odkryté sítě.

V nastavení ovšem přišel pro domácí šok. Po Štajnerově akci ve třetí minutě nastavení exsparťan Hušek po pěti minutách na hřišti trefil výhru pro Slovan.

Viktoria Plzeň - Slovan Liberec 1:2 (0:1)
Branky: 82. Štípek - 17. Rabušic, 90.+3 Hušek. Rozhodčí: Jech - T. Kovařík, Blažej. ŽK: Štípek, Darida - Rybalka, Šural, Delarge. Diváci: 11 315.
Plzeň: Kozáčik - Řezník, Čišovský, Procházka (64. Štípek), Limberský - Darida, Horváth - Rajtoral, Kolář (76. Fillo), Kovařík - Tecl (55. Ďuriš). Trenér Vrba.
Liberec: Kovář - Kušnír, Kováč (66. Karišik), Kelič, Frýdek (5. Fleišman) - Šural, Pavelka, Rybalka, Delarge (88. Hušek) - Štajner - Rabušic. Trenér Šilhavý.

Reklama

Související témata: