Hlavní obsah

Koloušek v Jihlavě zůstal, za jarem už udělal tlustou čáru

Jihlava

Loni na podzim platil za nepostradatelnou ikonu, bez níž si nikdo nedokázal sestavu fotbalistů Jihlavy představit. V odvetné části Gambrinus ligy však sedmatřicetiletý záložník Václav Koloušek často vysedával na lavičce a vztahy mezi ním a trenérem Františkem Komňackým výrazně ochladly.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Z přesných přihrávek Václava Kolouška (vpravo) těžil loni na podzim před přestupem do Plzně především útočník Tecl.

Článek

„Určitě nejsou ani dnes ideální. Ale mluvíme spolu a navzájem se respektujeme. Vašek je malinko svérázný, avšak navzdory tomu si ho mimořádně vážím jako hráče i člověka, který toho hodně prožil. Absolutně nic proti němu nemám. Jeho tvořivost směrem dopředu, přesné přihrávky i výtečná kopací technika z něj dělají velmi kvalitního fotbalistu. Na druhé straně u něj ovšem postrádám větší agresivitu a ochotu zapojit se do defenzívní činnosti. Když v zimě odešel do Plzně střelec Tecl, začali jsme navíc hrát trochu jiným stylem. Proto už na jaře Vašek tolik nenastupoval v základu," vysvětlil Komňacký.

Koloušek připustil, že ho časté absence v zahajovací jedenáctce mrzely. „Každý chce pochopitelně hrát. A v mém věku obzvlášť. Ale za jarem jsem už udělal tlustou čáru, neřeším to. Teď stojím na novém startu. Máme za sebou náročnou přípravu zakončenou vydařeným soustředěním v Rakousku. Cítím se po ní dobře a jsem odhodlaný mužstvu maximálně pomoct," říká odhodlaně.

Jeho názor teď sdílí i Komňacký. „Vašek je vůdčí osobností v kabině a já věřím, že jí bude znovu také na hřišti. V letní přípravě pracoval na sto procent a absolvoval ji ve zdraví. V nedělní ligové premiéře proti Spartě s ním počítám do základní sestavy," oznámil kouč.

Nestaví se do role celebrity

Koloušek jeho rozhodnutí vítá. „Pokud se tak skutečně stane, budu hrozně rád. Nemohlo nás počkat nic lepšího, než si zahrát v úvodním kole proti vicemistrovi. Bude určitě vyprodáno, věřím, že v parádní atmosféře střetnutí s favoritem zvládneme. Za úspěch bych považoval i remízu," přiznal.

K nominaci mu zřejmě dopomůže také to, že ze Sparty hostující středopolař Jánoš nebude moct proti mateřskému klubu nastoupit. „I to je možné. Trenér zřejmě bude na podzim určovat sestavu také podle stylu hry soupeře. Je to jeho právo, on je za výsledky zodpovědný," říká Koloušek smířlivě. O svém postavení v mužstvu se s nadřízeným nebavil. „Trenér to nerozebírá s nikým. Nevím, proč bych měl být výjimkou," nestaví se do role celebrity.

Myšlenky na odchod ho ovšem v nedávné minulosti občas přepadly. „Sem tam jsem si říkal, že by bylo pro mě lepší hrát někde jinde pravidelně třeba druhou či třetí ligu, než případně sedět v Jihlavě na střídačce. Avšak žádné konkrétní kroky jsem v tom neučinil," prozradil.

Nyní už se podobnými úvahami nezaobírá. „Na Vysočině se cítím dobře. Mým jediným cílem je momentálně to, aby se Jihlava pohybovala minimálně ve středu tabulky," předsevzal si Koloušek.

Reklama

Související témata: