Hlavní obsah

Při utkání v Brně spadl na diváky strom, čtyři lidi zranil

Čtyři lidé v neděli v Brně utrpěli středně těžká zranění, když se na ně v poločasové přestávce fotbalového utkání domácí Zbrojovky a pražské Sparty v dešti a v poryvech větru zřítil strom. ČTK to řekli mluvčí strážníků Pavel Šoba a hlavní sestra brněnské záchranky Vladimír Jaroušek.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Václav Kadlec ze Sparty se snaží projít přes brněnského Tomáše Janotku.

Článek

Strom zranil muže, ženu a dva chlapce, nebyli v příbuzenském vztahu, uvedl Jaroušek. Všichni utrpěli zranění hlavy a drobná vícečetná zranění horní poloviny těla, sanitky je převezly do nemocnic. "Nikdo z nich by neměl být v přímém ohrožení života, nicméně dá se hovořit o středně těžkých zraněních," řekl Jaroušek.

"Strom spadl na frontu lidí, kteří čekali na občerstvení," uvedl Šoba. Upřesnil, že topol silný v průměru 15 až 20 centimetrů po silném poryvu větru spadl do sektoru domácích diváků.

Chlapci byli podle Jarouška převezeni po ošetření do fakultní Dětské nemocnice na chirurgii, muž na urgentní příjem Fakultní nemocnice u sv. Anny a žena na traumacentrum Fakultní nemocnice Brno-Bohunice.

Městská policie dohlížela na stadiónu na to, aby mezi fanoušky Zbrojovky a Sparty nenastaly žádné násilnosti. "Shodou okolností byli naši strážníci při neštěstí a ihned proto zasáhli," uvedl mluvčí brněnských strážníků.

Reklama

Související témata: