Hlavní obsah

Příbram - Liberec 3:1Fotbalisté Příbrami díky dvěma penaltám porazili Liberec

MinutaMin. Tým Hráč Akce
29. Sackey 0 : 1
31. Řezníček (penalta) 1 : 1
52. Řezníček (penalta) 2 : 1
74. Krbeček 3 : 1
Záznam online reportáže

Příbram

Fotbalisté Příbrami poprvé po pěti zápasech porazili Liberec. V utkání 24. ligového kola zvítězili doma 3:1, na vlastním hřišti bodovali v šestém z posledních sedmi duelů a opět se vzdálili sestupovým příčkám na rozdíl čtyř bodů. Slovan dnes vedl po trefě Sackeyho, domácí ale otočili skóre po dvou penaltách, které proměnil Řezníček. V závěru přidal pojistku Krbeček. Liberec venku prohrál potřetí za sebou a nevyužil šanci dostat se před čtvrté Teplice.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Příbramský střelec Jakub Řezníček (vlevo)

Článek

Oba týmy se od začátku snažily hrát aktivně. Jako první zahrozil Liberec, Pavelkův gól hlavou ale neplatil kvůli ofsajdu. Příbram se dostala do tlaku díky sérii rohových kopů. Jugasovu střelu ale vyrazil brankář Kovář a pak si poradil i s hlavičkou Hájovského. Ve 26. minutě střílel Řezníček nad.

O tři minuty později však udeřili hosté. Sackey napřáhl za vápnem a jeho přízemní střela z voleje zapadla přesně k zadní tyči. Ghanský záložník se dočkal první trefy v české lize.

Hned za dvě minuty ale bylo vyrovnáno. Sudí Ardeleánu nařídil po souboji hostujícího Rajnocha s Mašánem penaltu, kterou s přehledem proměnil Řezníček. Slovan si pak mohl vzít ztracené vedení zpět, kdyby neprováhal přečíslení tří na jednoho.

Do druhé půle lépe vstoupila Příbram. Pilík, hrající 150. ligové utkání, poslal nadýchaný centr do vápna, kam si naběhl Řezníček a hlavičkou těsně minul.

V 52. minutě už domácí slavili obrat. Po zákroku Rajnocha na střídajícího Danoského odpískal Ardeleánu druhou penaltu a Řezníček si s ní poradil stejně chladnokrevně jako s tou první. Příbramský útočník vstřelil už šestou jarní branku.

Liberec se po obratu snažil vyrovnat, do gólové šance se ale nedostal. Naopak v 74. minutě si domácí pojistili tři body. Danoski kolmicí vysunul Krbečka a ten prostřelil Kováře. Příbram tak dala Slovanu za dnešní utkání stejně branek jako za předchozích pět vzájemných soubojů.

24. kolo fotbalové Gambrinus ligy:
1. FK Příbram - Slovan Liberec 3:1 (1:1)
Branky: 31. a 52. obě z pen. Řezníček, 74. Krbeček - 29. Sackey. Rozhodčí: Ardeleánu - Moláček, Hrabovský. ŽK: Zeman - Sackey, Rybalka, Rajnoch. Diváci: 2812.
Příbram: Hruška - Jugas, Hájovský, Zápotočný, Mišůn - T. Pilík, Tarczal, Krbeček, Mašán (62. Volešák), Zeman (46. Danoski) - Řezníček (85. Stratil). Trenér: Čuhel.
Liberec: Kovář - Coufal, Pimpara, Rajnoch, Frýdek - Kolár (69. Káva), Rybalka (77. Obročník), M. Jarolím, Sackey, Pavelka - Budnik (60. Luckassen). Trenér: Šilhavý.

Reklama

Související témata: