Hlavní obsah

Bude se nám dýchat lépe, liboval si po výhře nad Olomoucí kapitán Brna Zavadil

Brno

Fotbalisté Brna udělali rázný krok k záchraně v Gambrinus lize. V moravské bitvě s Olomoucí zúročili trvalý tlak dvěma góly až po krupobití, kvůli němuž bylo dohrávané utkání 24. kola na začátku druhé půle na devět minut přerušeno.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Hráči Brna se radují z gólu. Uprostřed autor gólu Pavel Zavadil. Vlevo Luděk Pernica, vpravo Jan Šisler.

Článek

„Jsem maximálně spokojený, za výhrou jsme šli tentokrát mnohem odhodlaněji než v předchozích zápasech. Hlavně po přestávce byla naše převaha zcela zřetelná. Získali jsme strašně důležité tři body, bude se nám teď dýchat mnohem lépe," liboval si kapitán Zbrojovky Pavel Zavadil, který vstřelil důležitou vedoucí branku z přímého kopu. „Bylo to skoro na hranici šestnáctky a z takových pozic se mi daří. Věřil jsem si. Mířil jsem k tyči, brankář Zlámal mi říkal, že nestihl na balón ani zareagovat," prozradil.

Předchozí neplánovaná pauza Brňany z tempa nevyvedla. „V kabině jsme se pořád hýbali, abychom neztuhli. Po návratu na hřiště to chvíli pořádně klouzalo, ale i s těžkým terénem jsme se vyrovnali lépe než soupeř," pochvaloval si Zavadil.

Triumf Zbrojovka zpečetila v nastaveném čase po spolupráci střídajících hráčů. Centr uzdraveného Paška zužitkoval v premiérovou branku v nejvyšší soutěži krátce po příchodu na hřiště Jan Malík. „Byl to můj první dotek s balónem. Nejsem žádný ostrostřelec, sám jsem se divil, jak parádně jsem míč hlavou trefil. Snad po mně teď kluci nebudou chtít do týmové pokladny moc peněz," obával se naoko s úsměvem na rtech.

Mizerný výkon, věděl Zahradníček

To olomoučtí fotbalisté po závěrečném hvizdu zdaleka tak dobrou náladu neměli. „Předvedli jsme mizerný výkon, vpředu jsme vůbec neudrželi balón. Naše defenzíva byla kvůli tomu strašně přetížená. Nesplnili jsme skoro nic z toho, co nám dal trenér za úkol," láteřil obránce Tomáš Zahradníček. „Naše situace není dobrá, chceme-li se zachránit, musíme zvládnout domácí zápasy s Příbramí, Baníkem a Znojmem," díval se už raději dopředu.

Zahradníček přivítal, že sudí nenechal v prudkém lijáku hráče na hřišti. „Bylo to hodně nepříjemné, jak nám kroupy bubnovaly do hlav. Možná i nebezpečné," domníval se.

Kouč Sigmy Zdeněk Psotka řešil spíš herní nedostatky svého mužstva. Postrádal u něj hlavně vyšší kvalitu v ofenzívě. „Útoky Zbrojovky se naopak na nás valily jak lavina. To, že nás čeká tuhý boj o udržení v lize, víme už docela dlouho. Bohužel venku výrazně zaostáváme za výkony na domácím hřišti. Nečeká nás vůbec snadný závěr sezóny, ale věřím, že potřebné body k záchraně dokážeme nasbírat," je přesvědčený olomoucký trenér.

Reklama

Související témata: