Hlavní obsah

Boleslav si pojistila třetí místo výhrou nad Jabloncem, Baník rozdrtil Znojmo a ještě dýchá

Aktualizováno

Tři zápasy nabídl sobotní program 25. kola fotbalové Gambrinus ligy. Poslední Baník hrál po odvolání kouče Komňackého na hřišti Znojma a už mu šlo o všechno. Ostrava vyhrála jasně 4:0, takže ještě dýchá. Duel se Slováckem pak byl pro Liberec prvním utkáním po odchodu kouče Šilhavého, Slovan vyhrál 2:1. Mladá Boleslav si v zápase s Jabloncem pojistila třetí příčku. Vyhrála 3:2, oba týmy proměnily po jedné penaltě.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Autor druhého gólu Jasmin Ščuk (uprostřed čelem) z Boleslavi se raduje se spoluhráči.

Článek
Fotogalerie

Ostravu poprvé šéfoval sportovní manažer Radek Slončík, který v neděli dočasně nahradil odvolaného kouče Františka Komňackého. Trenérem pak je znovu Martin Svědík.

Nové koště rychle zafungovalo. Ostrava čekala na vítězství 15 zápasů, naposledy vyhrála loni v září. Až v brněnském azylu Znojma dlouhou sérii uťala. Baník již do přestávky vedl o dva góly a rozhodl. Zůstal sice dál poslední, ale na Znojmo, Bohemku a Slavii ztrácí už jen bod. Nováček má za sebou již šestizápasovou sérii bez vítězství (4 prohry, 2 remízy).

Také v Liberci došlo v týdnu k zemětřesení. Trenér Šilhavý po sezóně převezme rivala z Jablonce, a tak po dohodě s vedením Slovanu skončil u Nisy okamžitě. Mužstvo převzal kouč juniorky David Vavruška.

Zápasem se Slováckem začínal už v Příbrami. Tehdy jeho tým vyhrál 3:2 na soupeřově hřišti. Také s Libercem byla Vavruškova premiéra vítězná. Hosté sice vyhráli poločas, po přestávce však Rajnoch vyrovnal a Jarolím z penalty dokonal obrat.

Bolka se pomstila za vyřazení v poháru

Mladá Boleslav i Jablonec chtějí do Evropy. Zatímco Středočechům zbývá jen liga, v níž si s přehledem hájí třetí místo, Baumit naopak upřednostňuje pohár, kde rozehrál semifinále výhrou 3:1 nad Spartou.

Středočeši udělali další důležitý krok k třetí příčce. První poločas skončil 2:2, když oba týmy proměnily po jedné penaltě. Po přestávce rozhodl Magera, takže Boleslav doma vyhrála šest posledních zápasů a v sezóně na vlastním hřišti ztratila jen sedm bodů. Soupeři navíc vrátila vyřazení v poháru. Jablonec má za sebou sérii již pěti ligových utkání bez vítězství (3 prohry, 2 remízy).

Program 25. kola:
Pátek
Jihlava - Bohemians 1905 1:1
Sobota
Znojmo - Ostrava 0:4
Branky: 19. Kukec, 45. Vengřinek, 63. Baránek, 81. Greguš
Liberec - Slovácko 2:1
Branky: 68. Rajnoch, 83. z pen. M. Jarolím - 22. Kerbr
Mladá Boleslav - Jablonec 3:2
Branky: 8. Zahustel, 24. z pen. Ščuk, 54. Magera - 18. z pen. Loučka, 31. Moulis
Neděle
17:00 Teplice - Brno
17:00 Olomouc - Příbram
19:00 Dukla - Sparta
Pondělí
16:30 Slavia - Plzeň

Reklama