Hlavní obsah

Hušbauer řádil a Sparta po vítězství na Dukle dál mašíruje za titulem, Brno vyhrálo v Teplicích

Aktualizováno

Tři zápasy nabídl nedělní program 25. kola fotbalové Gambrinus ligy. Sparta ve večerním derby na Dukle udělala další krok k titulu, vyhrála 3:1 a odskočila druhé Plzni o 13 bodů. Záložník Hušbauer se trefil dvakrát a se 14 góly už je nejlepším ligovým střelcem. Teplice chtějí do pohárů, jenže s Brnem doma prohrály 0:1. Haná byla dějištěm záchranářské bitvy Olomouce s Příbramí, gól nepadl a zápas skončil 0:0.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Sparty Praha oslavují druhý gól během utkání na Dukle.

Článek
Fotogalerie

Sparta chtěla zapomenout na středeční pohárovou porážku 1:3 v Jablonci. Povedlo se, v derby na Julisce se zase o pořádný krok přiblížila k mistrovskému titulu. Díky rychlému nástupu nakonec vyhrála 3:1. Záložník Josef Hušbauer přispěl k výhře dvěma góly, takže v tabulce střelců předstihl svého parťáka Lafatu a vede ji se 14 brankami.

Sparta s Duklou v lize ještě nikdy neprohrála (3 výhry, 3 remízy). Soupeři spolu hráli potřetí během čtyř týdnů. Sparta přes Duklu postoupila ve čtvrtfinále poháru - v prvním utkání venku prohrála 1:2, odvetu pak vyhrála 2:0. Julisku tedy dobyla poprvé, oba předchozí ligové zápasy tady skončily remízou 1:1.

Zbrojovka konečně vyhrála venku

Tepličtí měli co napravovat. Nejen kvůli tomu, že minule prohráli v Ďolíčku. Jenže domácí porážka s Brnem jen potvrdila, že podzimní kouzlo Severočechů je dávno pryč - z posledních šesti zápasů vyhráli jediný a třeba jejich nejlepší střelec Litsingi čeká na branku už sedm zápasů.

Brno mělo sice za sebou třízápasovou sérii bez porážky (2 výhry, 1 remíza), na hřištích soupeřů je ovšem poloviční. Venku nevyhrálo posledních 25 ligových zápasů, naposledy zvítězilo v srpnu 2012 v Plzni. Tuto dlouhou sérii uťal v 76. minutě Schuster, jeho gól Zbrojovce na výhru stačil.

Sestupem ohrožená Olomouc hostila Příbram, na niž ztrácí v tabulce jen dva body. Sigma s ní doma prohrála jediný ze čtrnácti předchozích zápasů (v březnu 2002) a sérii neporušila. Diváci ovšem byli zklamaní, gólů se nedočkali. Přitom v předchozích pěti vzájemných zápasech padlo 27 branek. Hanáci si tedy moc nepomohli, z devíti jarních utkání vyhráli jen dvě. Příbram už 17 zápasů venku nevyhrála a dala v nich pouze pět gólů, naposledy uspěla 5. dubna 2013 v Českých Budějovicích.

Program 25. kola:
Pátek
Jihlava - Bohemians 1905 1:1
Sobota
Znojmo - Ostrava 0:4
Liberec - Slovácko 2:1
Mladá Boleslav - Jablonec 3:2
Neděle
Teplice - Brno 0:1
Branka: 76. Schuster
Olomouc - Příbram 0:0
Dukla - Sparta 1:3
Branky: 76. Pospěch - 18. a 70. Hušbauer, 3. Kadeřábek
Pondělí
16:30 Slavia - Plzeň

Reklama

Související témata: