Hlavní obsah

Liberec - Slovácko 2:1Liberec při premiéře kouče Vavrušky porazil Slovácko

MinutaMin. Tým Hráč Akce
22. Kerbr 0 : 1
68. Rajnoch 1 : 1
83. Jarolím (penalta) 2 : 1
Záznam online reportáže

Liberec

Fotbalisté Liberce v premiéře pod novým koučem Davidem Vavruškou, který v týdnu nahradil Jaroslava Šilhavého, porazili Slovácko 2:1. Hosté ve 25. ligovém kole vedli po Kerbrově trefě, po změně stran ale srovnal Rajnoch a v 82. minutě z penalty otočil stav Jarolím. Liberec jako třetí tým v samostatné ligové historii překonal metu 1000 bodů a minimálně do neděle se dostal na čtvrté místo tabulky. Slovácko v Liberci ani ve dvanáctém duelu nezvítězilo a zůstalo sedmé.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zprava Kevin Luckassen z Liberce a Tomáš Rada ze Slovácka.

Článek

Liberecký kouč Vavruška po necelých dvou letech znovu usedl na prvoligovou lavičku a udělal několik změn v sestavě. Jen na střídačce nechal Ukrajince Rybalku či Ghaňana Sackeyho a na levý kraj obrany nasadil mladíka Pokorného, který si připsal teprve druhý ligový start.

Liberci se ale v první půli nevedlo. Až na pokus o úvodní nápor hrál nepřesně a lepší bylo Slovácko. V šesté minutě šli hosté do přečíslení, ale Valenta pálil mimo. Pak netrefil prostor mezi tyčemi ani Došek, čekající na 100. gól v české lize.

Ve 22. minutě už tým z Uherského Hradiště vedl. Po centru z pravé strany si zpracoval míč Kerbr a desátým gólem v sezoně potvrdil pozici nejlepšího střelce Slovácka. Stejný hráč v minulém kole zajistil svého týmu výhru 1:0 v Ostravě.

Liberec si první vážnější možnost vytvořil až v 36. minutě, kdy po standardce poslal odražený míč těsně nad Luckassen. Vzápětí na druhé straně zachránil domácí brankář Kovář, který vyškrábl Valentovu teč. Severočeši v závěru poločasu přece jen trochu přidali, Frýdkovu tečovanou střelu musel gólman Heča od bližší tyče vyrazit na roh.

Po přestávce Liberečtí zvýšili aktivitu a začali si vytvářet nebezpečné akce. Především v 52. minutě neměli daleko k vyrovnání. Jarolím dostal ideální zpětnou přihrávku, jenže v gólové pozici přestřelil. Neujala se ani nadějná standardka, po níž mířil Rajnoch hlavou nad.

V 67. minutě už se liberecký stoper dočkal premiérové branky po zimním příchodu do Slovanu a první trefy v české lize od listopadu 2009. Po přímém kopu se prosadil hlavou na zadní tyči. Vavruška poslal na hřiště druhého útočníka Budnika a ukrajinská zimní posila mohla po minutě na trávníku otočit skóre. Ve velké šanci ale zamířila vedle tyče.

Přesto se nakonec Slovanu povedlo otočit stav. V 82. minutě fauloval Kuncl jen za cenu červené karty a penalty ve vápně Jarolíma a ten z pokutového kopu nedal Hečovi šanci. Kouč Vavruška tak Slovácko porazil stejně jako při své premiéře v Příbrami, tehdy jeho svěřenci zvítězili v Uherském Hradišti 3:2.

Slovan Liberec - 1. FC Slovácko 2:1 (0:1)
Branky: 67. Rajnoch, 82. M. Jarolím z pen. - 22. Kerbr. Rozhodčí: K. Hrubeš - Kordula, Filípek. ŽK: Diviš, Petr, Šimko. ČK: 81. Kuncl (všichni Slovácko). Diváci: 3480.
Liberec: Kovář - Coufal, Pimpara, Rajnoch, Pokorný - Kolár (46. Douglas), Pavelka, M. Jarolím (89. Sackey), Obročník (75. Budnik), Frýdek - Luckassen. Trenér: Vavruška.
Slovácko: Heča - Kuncl, T. Rada, Košút, Šimko - Diviš (77. Trávník), Petr, Šumulikoski, Valenta (86. Lukáš), Kerbr - Došek. Trenér: Habanec.

Reklama

Související témata: