Hlavní obsah

Za premiérový gól přidám i něco navíc, říkal liberecký Rajnoch po výhře nad Slováckem

Liberec

Stoper Jan Rajnoch nastartoval svým vyrovnávacím gólem na 1:1 liberecké fotbalisty k obratu v zápase se Slováckem. Slovan nakonec vyhrál 2:1 a umožnil novému trenérovi Davidu Vavruškovi, aby si prožil úspěšnou premiéru na lavičce severočeského týmu. Pro Rajnocha to byla zároveň první ligová branka od zimního návratu z ciziny do Česka. Předtím skóroval ještě za Mladou Boleslav na podzim roku 2009.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Zimní liberecké posily Jan Rajnoch (vlevo) a Jevgen Budnik.

Článek
Fotogalerie

Jak berete svou obnovenou střeleckou premiéru v české lize?

Jako obránce jsem na hřišti hlavně od toho, abychom góly nedostávali. Ale ví se o mně, že už jsem nějaké branky dal i z postu stopera. Zejména po standardkách, kdy rád chodím do zakončení. Těší mě, že to vyšlo, ale nijak výjimečně jsem to neprožíval. Pár gólů jsem vstřelil i v Turecku (úsměv).

Vaší trefě zřejmě předcházel nečekaný signál. Jak jste to viděl?

Domluvili jsme se původně, že půjdeme na první tyč, abychom tam natáhli bránící hráče. Ale zůstal jsem na zadní a Mára Jarolím to perfektně kopnul. Obloučkem jsem se trefil. Za premiérový gól jsou od pokladníka Pavelky vypsané nějaké prémie. Takže to promyslím a třeba něco přidám i navíc (úsměv).

V předešlém kole v Příbrami byly proti Liberci nařízeny dvě penalty za vaše údajné nedovolené zákroky. Tentokrát jste naopak z pokutového kopu rozhodli o vítězství. Vnímáte to jako náplast za příbramský duel?

Jako nějaký revanš to neberu. Penalta proti Slovácku byla jasná. Rozhodčí podal velice kvalitní výkon. Druhý poločas byl hlavně o nás. Až do devadesáté minuty, kdy měl soupeř trestný kop, jsme nedělali fauly, kterými bychom mohli ohrozit vlastní branku. Když začnete faulovat, rozhodčí to má jednodušší a situace pískne, ale jak říkám, moc příležitostí jsme mu k tomu nedali.

Nelze pominout hektický týden v Liberci, během něhož došlo k trenérské změně...

Trenéra Šilhavého, který mě do Liberce chtěl a takříkajíc mě v zimní pauze do Slovanu přivedl, jsem znal už z reprezentace. Je to nejlepší trenér Liberce v historii i výborný člověk.  Klobouk dolů, jak se vyrovnával s tím, že se mu každého půlroku obměňoval kádr. Nemá cenu diskutovat nad výsledky, které v čele s titulem a úspěchem v Evropské lize dokázal. Že nastal jeho odchod z klubu, nezáleželo na hráčích. Respektujeme i způsob, jakým jeho působení ve Slovanu skončilo. A za všechny kluky mu přeji, aby se mu dařilo v novém angažmá.

Reklama

Související témata: