Hlavní obsah

Plzeň chystá odplatu Teplicím, na dvojitou oslavu narozenin není čas

Pondělí na Slavii, pátek s Teplicemi. Fotbalisté Plzně mají nabitý týden, a tak ani nebyl prostor na velké oslavy narozenin Patrika Hrošovského s Pavla Horvátha. „Žádný speciální dárek jsme si pro ně nepřipravili. Samozřejmě jsme jim oběma popřáli hlavně hodně zdraví, aby nám mohli pomáhat na hřišti. Spíš by měli připravit něco oni nám, ale teď na to momentálně není čas,“ poukázal obránce Václav Procházka.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Václav Procházka z Plzně (vlevo) a teplický Aidin Mahmutovič v podzimním duelu.

Článek

Nivaldovi, Litsingimu a spol. mají co vracet. Vždyť právě Teplice připravily Viktorii jednu ze dvou ligových porážek, jež v sezóně utrpěla. Druhou má na svědomí vedoucí Sparta.

„Na zápas, který jsme na jejich stadiónu na podzim prohráli, se nevzpomíná moc dobře. Jedná se vlastně o jedno ze dvou utkání, které jsme v letošní sezóně prohráli. Budeme se snažit to odčinit a doma jim porážku vrátit," uvědomuje si stoper Václav Procházka v rozhovoru pro klubové stránky.

Během týdne své narozeniny oslavili Patrik Hrošovský s Pavlem Horváthem, jarní konkurenti na místo ve středové řadě.

„Nějaká velká oslava nebyla, jen jsem si večer sedl s pár známými a dívali jsme se na zápas Ligy mistrů. Žádné překvapení si zatím jak pro mě, tak pro Pavla Horvátha, kluci nepřipravili. To spíše my se musíme dohodnout, co do kabiny přineseme," ví Hrošovský, co se patří.

Ať si Sparta slaví později...

Pokud Plzeň v pátek nezvítězí, může Sparta už v sobotu případnou výhrou nad Libercem slavit titul. Viktoriáni by rádi tuhle slávu rivalovi alespoň pro nejbližší víkend překazili.

„O titulu už je dávno rozhodnuto. Nic to ale nemění na tom, že lize i poháru přikládáme stejnou váhu a chceme v každém utkání vyhrát. Zvláště pak doma. To znamená, že i proti Teplicím chceme uspět," ujišťuje trenér Dušan Uhrin mladší.

„S Teplicemi to bude těžké utkání. Sice nemají formu jako na podzim, ale i tak hrají o pohárové příčky. Věřím, že nás přijdou fanoušci podpořit a vytvoří nám výbornou kulisu, kterou my podpoříme kvalitním výkonem a zvítězíme," přeje si čerstvě dvaadvacetiletý Hrošovský.

Zápas Plzeň - Teplice se hraje v pátek od 20:15, přímý přenos vysílá Fanda, on-line reportáž na Sport.cz.

Reklama