Hlavní obsah

Ronaldo přestupuje do Realu Madrid za rekordních 80 miliónů liber

Ondřej CupalSport.cz

Portugalský fotbalista Cristiano Ronaldo přestoupil z Manchesteru United do Realu Madrid za 80 miliónů liber (asi 2,5 miliardy korun) a stal se tak nejdražším fotbalistou historie. Do španělského týmu tak po příchodu staronového prezidenta Florentina Péreze přichází po Brazilci Kaká druhý světoznámý fotbalista.

Foto: Phil Noble, Reuters

Cristiano Ronaldo přestupuje do Realu za neuvěřitelných 80 miliónů liber.

Článek

„Na žádost Cristiana - který opět projevil přání opustit náš klub - a po projednání s hráčovým zástupcem, jsme se rozhodli, že dáme Realu souhlas k jednání s hráčem," stojí v prohlášení klubu na oficiálních stránkách Manchesteru United.

Podle zahraničních médií je pro nejlepšího fotbalistu světa loňského roku připravena šestiletá smlouva s platem 9,5 miliónů liber (skoro 300 miliónů korun) ročně. Plat by se mu navíc měl zvyšovat každým rokem o 25 procent.

Real Madrid lákal čtyřiadvacetiletého záložníka či útočníka již v loňském roce. Tehdy se podařilo Manchesteru Ronalda udržet, letos už dal souhlas k přestupu. A to i přesto, že původně žádal za svého špílmachra o 5 miliónů liber více.

K nejnovějším informacím se prý Ronaldo nebude vyjadřovat až do svého návratu z dovolené v Los Angeles.

Ronaldo druhou "velkou rybou" prezidenta Péreze

Od příchodu prezidenta Péreze je Ronaldo již druhou "velkou rybou", kterou se podařilo Realu ulovit. V pondělí se potvrdil příchod Brazilce Kaká z AC Milán, za kterého španělský klub vysázel 68 miliónů eur.

Ronaldo se tak při ceně 80 miliónů liber (93 miliónů eur) stal nejdražším fotbalistou historie. Tento primát před ním držel bývalý francouzský záložník Zidane, který z Juventusu do Realu Madrid přestupoval za 73,5 miliónů eur.

Ronaldo přestoupil do Manchesteru v roce 2003 za 12 miliónů liber ze Sportingu Lisabon. S klubem vyhrál třikrát ligový titul, dvakrát Ligový pohár a jednou Anglický pohár a Ligu mistrů. Ve 298 zápasech vstřelil 118 branek.

Jedenáct nejdražších přestupů fotbalové historie
RonaldoManchester United - Real Madrid93
ZidaneJuventus Turín - Real Madrid73,5
KakáAC Milán - Real Madrid68
FigoBarcelona - Real Madrid60
CrespoParma - Lazio Řím55
BuffonParma - Juventus Turín54
MendietaValencia - Lazio Řím48
ŠevčenkoAC Milán - Chelsea46
FerdinandLeeds United - Manchester United46
VieriLazio Řím - Inter Milán45
RonaldoInter Milán - Real Madrid45

Reklama

Související témata: