Hlavní obsah

VIDEO: Trenér Barcelony Martino odpálkoval dotazy ohledně Messiho, Neymar vzal prohru na sebe

Letošní sezóna se pro fotbalisty Barcelony pomalu mění v noční můru. Katalánský celek v Lize mistrů vypadl už ve čtvrtfinále s Atlétikem, ve středu mu Real Madrid ve finále Španělského poháru ve Valencii pět minut před koncem sebral trofej a v La Lize musí svěřenci Gerarda Martina pět kol před koncem spoléhat na ztrátu obou madridských rivalů. Na argentinského kouče, jeho krajana Lionela Messiho i letní posilu Neymara se valí kritika. „Máme nějaké problémy, ve finální fázi postrádáme větší přesnost,“ přiznal Martino po porážce 1:2 na Mestalle.

Finále Španělského poháru Barcelona - Real Madrid.

 
Článek
Fotogalerie

Pravdou je, že Barcu v letošní sezóně kosí zranění. Mimo hru jsou dlouhodobě stabilní stopeři Puyol s Piquém, Kataláncům neprospělo ani zranění brankářské jedničky Victora Valdése, protože jeho náhradník José Manuel Pinto rozhodně není adekvátní náhradou.

„Na tyhle problémy si nestěžujeme. To, co nás trápí, je útok. Nevytváříme si dostatek volného prostoru a na posledních 25 metrech nám chybí přesnost. Je to neobvyklé, většinou někdo z našich hráčů vstřelí alespoň gól, ale tento týden se to zadrhlo. Nejsme teď v dobré kondici, ale tento tým má budoucnost," vyprávěl Tata Martino po středečním neúspěchu s Realem.

Stačil skutečně jen týden, aby celek z Camp Nou utrpěl tři porážky v řadě. To je něco, s čím se barcelonští fanoušci těžko smiřují, vždyť podobnou sérii tým naposledy zažil před jedenácti lety. „Cítím hlubokou bolest a chtěl bych se omluvit naším příznivcům. Ještě se musíme sebrat a zabojovat ve zbylých zápasech této sezóny," dodal Martino s vědomím, že Barcelona letos může skončit bez trofeje. A na její lavičce by mohl předčasně skončit i Martino.

Messimu se nedaří, Neymar nedává góly

V dresu Blaugranas už nezáří ani jiný Argentinec Lionel Messi. V posledních zápasech byl na hřišti hodně nevýrazný a ofenzivě celého týmu příliš nepomáhal. „Na něj se mě neptejte. Nebudu hodnotit Messiho výkon, mluvím tady o celém týmu," odpálkoval Martino španělské novináře. Faktem je, že za očekáváním je také letní posila Neymar.

Brazilec mohl v nastavení středečního utkání vyrovnat na 2:2, jenže jeho pokus zastavila jen tyč. „Moc mě to mrzí, kdybych zamířil přesněji, mohli jsme ještě udržet naději. Bohužel jsme prohráli, beru to na sebe," hlesl Neymar, který je letos až čtvrtým nejproduktivnějším útočníkem katalánského celku. V 39 zápasech vstřelil za Barcelonu jen 14 gólů, což je na kanonýra za 57 miliónů eur slabé číslo.

Skončí letos Barcelona bez trofeje?
Ano
85,2 %
Ne, vyhraje ligu
14,8 %
Celkem hlasovalo 2608 čtenářů.

Reklama

Související témata: