Hlavní obsah

Neočekávaný dárek z Číny. Fotbalisté San Sebastiánu byli za skalp Realu odměněni

Deset let v San Sebastiánu na tuhle chvíli čekali. Fotbalisté místního Realu Sociedad dokázali v La Lize zdolat slavný Real Madrid (4:2). Navíc po nečekaném obratu, který se proti světovému Top týmu tak často nevidí. Není divu, že v celém městě zavládla po vítězství obrovská euforie. Nezměrnou radostí oplývali i sponzoři a partneři klubu. Jeden z nich, čínská firma Qbao.com, darovala mužstvu za skalp Bílého baletu částku 100 tisíc eur. Informovaly o tom oficiální internetové stránky klubu.

Foto: Vincent West, Reuters

Fotbalisté San Sebastiánu slaví gól proti Realu Madrid.

Článek

Čínská společnost se sídlem v Nankingu podporuje baskický tým od srpna letošního roku a logo sponzora zdobí dresy hráčů v nové sezóně.

Přibližně 100 zaměstnanců firmy přicestovalo na konci minulého týdne do San Sebastiánu, aby mimo jiné navštívilo i nedělní duel 2. kola Primera División s madridským Realem. A po utkání byli Číňané doslova nadšeni. Hosté i bez zraněného Cristiana Ronalda sice rychle vedli 2:0, domácí však ještě do přestávky zásluhou Iñiga Martíneze a Zurutuzy srovnali a po přestávce dokonali překvapivý obrat. Vítěznou trefu zaznamenal v 65. minutě Zurutuza a o deset minut později ještě pojistil tříbodový zisk Vela.

Po utkání slavili všichni, fanoušci, funkcionáři a pochopitelně samotní hráči, kteří se navíc dočkali tučné prémie. Čínská společnost odměnila mužstvo za skvělý výkon částkou 100 000 eur (zhruba 2,8 miliónu korun).

"Pro všechny, kteří letěli 24 hodin z Číny do San Sebastiánu, aby viděli nedělní zápas, ta cesta stála za to," liboval si zástupce společnosti Li Čchün-feng.

Reklama

Související témata: