Hlavní obsah

Fraška? Chaos! De Gea už vzal přítelkyni do Madridu, měl smlouvu, ale kvůli pár minutám nepřestupuje

Madrid

Týdny nejistoty, pak blesková zvěst, že vše je hotovo, ale nakonec z přestupu brankáře Davida de Gey z Manchesteru United do Realu Madrid s největší pravděpodobností sešlo. Podle BBC vše ztroskotalo na tom, že anglický klub neposkytl Realu včas všechny potřebné dokumenty, a tak nebylo možné přesun uskutečnit. Přitom půlnoční zprávy z finiše letních fotbalových přestupů tvrdily pravý opak.

Foto: Darren Staples, Reuters

Gólman David de Gea (vlevo) už měl nakročeno z Manchesteru United do Realu, ale z transkace sešlo.

Článek

De Gea má smlouvu v Anglii jen do konce téhle sezóny, United za něj ještě mohli dostat odstupné ve výši 29 miliónů liber (1,1 miliardy korun). Součástí obchodu měl být odchod Keylora Navase v opačném směru.

Kdo transakci pokazil? Obě strany se podle nepotvrzených informací obviňují navzájem. Ve Španělsku tvrdí, že anglický klub nedodal vše potřebné včas. Dokumenty měly být na španělském svazu k dispozici prý o minutu později, než aby bylo možné vše stihnout.

„Jsou doklady, které potvrzují, že příslušné dokumenty přišly včas," uvádí prý zdroje blízké United. Odkazuje i na příslušné časové potvrzení vyšších fotbalových institucí. Ve Španělsku ovšem tvrdí, že dokumenty nebylo možné otevřít.

Podle španělského deníku AS přestupové dokumenty dorazily dokonce až 28 minut po půlnoci. Jiný list Marca při absenci oficiálních vyjádření obou klubů informoval, že Real může dokázat, že dokumenty přišly ve 23:59, a stále očekává angažování čtyřiadvacetiletého gólmana.

Pikantní je, že De Gea už vzal do Madridu i svoji přítelkyni Edurne Garciovou a v pondělí dojednal podobu šestileté smlouvy s Realem. Vše mělo být představeno v plné parádě dnes dopoledne, ale vše je jinak.

Oba kluby ještě zkoumají, co se dá dělat, zasáhnout může FIFA, očekávaná transakce se však zřejmě neuskuteční! Po sezóně může být De Gea zadarmo.

Termín pro přestupy skončil ve Španělsku o půlnoci, v Anglii se uzavře až dnes.

Realu podle všeho zůstane pro brankářský post Navas a s ním Kiko Casilla.

Reklama

Související témata: