Hlavní obsah

El Clásico v hledáčku policie. Sudího měli tlačit, aby nadržoval Realu

Skandál největšího kalibru doutná ve španělském fotbalu! Jeden z nominovaných rozhodčích na listopadový mač gigantů mezi Realem Madrid a Barcelonou totiž oznámil, že je na něj vyvíjen tlak, aby první El Clásico v probíhající sezóně ovlivnil a poškodil na madridském Santiago Bernabeu katalánský velkoklub. Případem se již zabývá policie.

Foto: Juan Medina, Reuters

Slavné El Clásico mělo být údajně "cinklé".

Článek

Identita sudího nebyla odhalena, zatím je známé jen to, že mělo jít o jednoho z pomezních arbitrů. Podle španělského listu Marca sudí policii řekl, že na něj v průběhu září nátlak vyvinul kolega s mezinárodními zkušenostmi nominovaný jako hlavní rozhodčí pro inkriminovaný zápas.

Sudí měl zapojení do jednostranného posuzování duelu rezolutně odmítnout, posléze se jej ale údajně snažil přesvědčit i člen komise rozhodčích Jose Morales. Ten mu měl dokonce vyhrožovat možným koncem kariéry.

Morales obvinění podle očekávání zásadně odmítl. „To je absurdní, jako v Kafkově románu. Nemám ponětí, odkud to může pocházet," reagoval na dotaz listu bývalý aktivní sudí.

Více informací zatím ani španělský tisk s ohledem na šetření nepřinesl. El Clásico je nicméně na programu až v sobotu 21. listopadu a kdo ví, co do té doby vyplave na povrch...

Reklama

Související témata: