Hlavní obsah

Chelsea - Benfica 2:1Benfica potrápila Chelsea i v deseti, Real si postup pohlídal

Praha
Aktualizováno

Fotbalisté Chelsea s brankářem Petrem Čechem se natrápili v odvetě čtvrtfinále Ligy mistrů s Benfikou Lisabon. Ačkoli hráli hosté od konce prvního poločasu bez vyloučeného Pereiry, definitivně padli až po gólu v nastaveném čase. Chelsea vyhrála 2:1 a v semifinále se utká s Barcelonou. Real Madrid porazil doma APOEL 5:2 a jeho soupeřem bude Bayern Mnichov.

Foto: Stefan Wermuth, Reuters

Frank Lampard proměňuje penaltu v zápase s Benfikou

Článek
Fotogalerie

Chelsea se mohla dostat do vedení už v osmé minutě, kdy míč po zahraném rohu doplachtil až ke zcela volnému Davidu Luizovi, ale jeho střelu obětavě zblokoval Capdevilla. O čtyři minuty později už zvedal ruce nad hlavu Juan Mata, jenže rozhodčí posoudili jeho zakončení jako postavení mimo hru.

Domácí se dočkali ve 20. minutě, kdy se do pokutového území vřítil Ashley Cole. Javi Garcia jej nekompromisně srazil k zemi a rozhodčí nařídil penaltu, kterou Lampard ranou k tyči se štěstím proměnil. Po deseti minutách mohlo být srovnáno. Po trestném kopu přiťukl Aimar balon hlavou Cardozovi, který sice překonal Čecha, ale vyrovnání zabránil Terry stojící na brankové čáře.

Kiks Ramirese před prázdnou brankou

Od 40. minuty musela hrát Benfika v deseti, protože druhou žlutou kartu vyfasoval Maxi Pereira. Jen za první poločas sudí rozdal sedm žlutých karet. Na začátku druhé části Aimar s Gaitánem skvěle uvolnili Cardoza, jehož ránu Čech bravurně vytlačil nad branku.

Na druhé straně předvedl Ramires, že i sám před prázdnou bránou je možné neskórovat. Ačkoliv dostal ideální přihrávku od Kaloua, o balon, který stačilo jen doklepnout za brankovou čáru, zakopl a v síti skončil sám. Vzápětí při střele těsně minul Torres a další spálenou šanci předvedl Mata, mimo střílel i Kalou.

Šest minut před koncem Čech vyškrábl střelu Djala, ale vzápětí zahrávala Benfika rohový kop, Javi Garcia přeskočil domácí borce, a hlavou vyrovnal! Hosté měli dokonce i další šance a do kolen je definitivně poslal až v nastaveném čase nádhernou dělovkou Meirelles.

APOEL se zmátořil ve druhém poločase

Ve druhém středečním čtvrtfinále měl Real Madrid proti APOELu jednoduchou úlohu navázat na svoji úvodní výhru v Nikósii 3:0. V 26. minutě přidal první gól dnešního duelu Cristiano Ronaldo po spolupráci s Higuaínem a když se krátce poté trefil ještě Kaká, měl být druhý poločas jen dohrávanou formalitou.

Jenže opak byl nakonec pravdou. Domácí tým vyvedl z klidu gól Manducy a tak Real ještě přidal na obrátkách. Podruhé se trefil Ronaldo a na další trefu hostí pak reagoval José Callejón. Na konečných 5:2 upravil v samém závěru ještě Di Maria.

Čtvrtfinále Ligy mistrů, odvetné zápasy:
Chelsea - Benfica 2:1ON-LINE
Branky: 21. Lampard z pen., 90.+2 Meireles - 85. Javi García. Rozhodčí: Skomina (Slovin.). ČK: 40. Maxi Pereira (Benfica). Diváci: 40 000.
první zápas 1:0, postupuje Chelsea
Real Madrid - APOEL 5:2ON-LINE
Branky: 26. a 75. Cristiano Ronaldo, 37. Kaká, 80. Callejón, 84. Di María - 67. Manduca, 82. Solari z pen. Rozhodčí: Rochi (It.). Diváci: 50 000.
první zápas 3:0, postupuje Real

Reklama