Hlavní obsah

Real Madrid - Manchester City 3:2Real Madrid strhujícími pěti minutami smetl v Lize mistrů ostrovany a vstoupil do historie

Madrid/Praha
Aktualizováno

Bílý balet se zvedl v pravý čas. V Lize mistrů i v úvodním duelu skupiny D s Manchesterem City. Na San Bernabeu zlomil prokletí, jež ho provázelo v úvodu sezóny, a dokázal vyhrát zdánlivě ztracený zápas, v němž ještě pět minut před koncem prohrával. Citizens dvakrát v Madridu vedli, ale nic platné jim to nebylo. Smrtícímu tlaku Realu neodolali a odešli poraženi. Domácí tak vyhráli na svém stadiónu sedmý zápas Ligy mistrů v řadě a jako vůbec první klub v historii Champions League překonali hranici stovky vyhraných duelů.

Foto: Felix Ordonez, Reuters

Cristiano Ronaldo zařídil třetím gólem v úplném závěru zápasu výhru Realu Madrid

Článek
Fotogalerie

Mourinho myslel pohrůžku vážně. Ramos, Benzema, Ozil a Coentrao, kteří ho přístupem k poslednímu ligovému zápasu v Seville vytočili na nejvyšší mez, doma proti Manchesteru City nenastoupili. Možná i tento tah pomohl k tomu, že Bílý balet přistoupil k úvodnímu duelu Ligy mistrů zcela jinak, než k zápasům v domácí soutěži.

Od začátku měl navrch. Od prvních minut se hrnul do ofenzívy. Od úvodního hvizdu přitlačil Citizens k Hartově šestnáctce a nenechal soupeře dýchat. Už po devíti minutách se prodral Ronaldo přes Kompanyho do velké šance, ale Hart jeho střelu vyrazil. A při dalším Ronaldově pokusu se zase zaskvěl. Obrana ostrovanů, v níž se překvapivě na místě stopera objevil mladík Nastasic, odolávala, i když často jen za cenu odkopů. Zoufalých, nenacházejících adresáta a tudíž darovaných Realu, jehož tlak gradoval.

Zúročení však nepřicházelo, neboť Khedirova dorážka minula bránu a střílený centr Xabi Alonsa skončil pouze v Hartově náručí. Až po půlhodině dokázali Citizens alespoň na chvíli podržet míč a párkrát si nahrát. Na anglického mistra hodně chabá vizitka! A to už není řeč o tom, že za celý první poločas vůbec nevystřelil na madridskou bránu.

Mourinhovi svěřenci sice pálili často, ale ani v závěru poločasu se gólu nedočkali, neboť  Higuain a Di Maria se ve víc než slibných příležitostech mezi tyče netrefili.

Džeko přišel a hned skóroval

I po změně stran hledal Real usilovně, ale dlouho i marně recept na zhuštěnou obranu Manchesteru, do níž se zapojovalo i šest hráčů vytvářejících před Hartem neprostupný val. Domácí sice hru o poznání zrychlili, protivníka zkoušeli rozhodit rychlou kombinací, ale překvapivý nápad a hlavně moment překvapení akcím Realu scházel.

Po sedmdesáti minutách zažilo publikum na San Bernabeu šok. Manchester City začal hrát mnohem odvážněji než do přestávky, pouštěl se častěji do rychlých protiútoků a jeden mu dokonale vyšel. Domácí obrana si neporadila s Yaya Tourem, který skvostně našel náhradníka Džeka, který po pouhých šesti minutách na trávníku s přehledem skóroval.

Mourinovi sázka na risk vyšla

Mourinho odpověděl střídáním, posílením ofenzívy a sázkou na riziko, což se mu nakonec  vyplatilo. Marcelo technickou střelou za pomoci teče za sedm minut vyrovnal. Pro Bílý balet nový impuls k strhujícímu náporu, během něhož se znovu několikrát zaskvěl Hart.

Svůj tým podržel a ten šokoval Madrid podruhé. Po perfektně zahrané standardní situaci dostal Citizens do vedení Kolarov.

Real se však i za tohoto šokujícího stavu zvedl. A doslova neskutečně. Benzema za pouhé dvě minuty skóre srovnal, Ronaldo pak v poslední minutě přece jen zajistil Bílému baletu sedmou výhru na San Bernabeu v řadě.

Real Madrid - Manchester City 3:2on-line
Liga mistrů - skupina D:
Branky: 76. Marcelo, 88. Benzema, 90. Ronaldo - 69. Džeko, 86. Kolarov. Rozhodčí: Skomina (Slovin.). ŽK: D. Garcia, Džeko (MC). Poločas: 0:0.

Reklama

Související témata: