Hlavní obsah

VIDEO: Beckham dováděl v kulichu, večer se konečně vrátí do Ligy mistrů

Praha

Narazil si do čela černošedý kulich a rozdával úsměvy na všechny strany. David Beckham již na úterním tréninku věděl, že ve středu se v dresu Paris St. Germain zase vrátí do víru fotbalové Ligy mistrů. Jeho tým bude v odvetě osmifinále hájit výhru 2:1 z Valencie. Ještě lépe je na tom Juventus Turín, který na hřišti Celtiku Glasgow vyhrál 3:0. Oba středeční zápasy můžete sledovat v on-line reportážích na Sport.cz.

David Beckham na tréningu PSGVideo: Reuters

 
Článek

Park princů je natěšený na velký pohárový večer. Co na tom, že kanonýr Ibrahimovic vyfasoval za vyloučení v prvním duelu dvouzápasový distanc, co na tom, že kvůli žlutým kartám nemůže hrát ani záložník Verratti. Pařížané si přece přivezli z Valencie výhru 2:1 - a hlavně, v základní sestavě je tentokrát očekáván David Beckham.

Ve Španělsku ještě hvězdná zimní posila nenastoupila, v odvetě jeho den přichází. Sedmatřicetiletý bývalý kapitán anglické reprezentace by si Ligu mistrů zahrál poprvé od března roku 2010, kdy podobně jako nyní Paříži pomáhal milánskému AC.

Ancelottiho tým dostal o víkendu vážné varování. V domácí soutěži senzačně prohrál na hřišti Remeše 0:1. „Nemyslím si, že nás tato prohra ovlivní. Každý se soustředí na Evropu. Liga mistrů je pro nás velmi důležitá a uděláme vše pro vítězství," ujistil stoper Maxwell.

Neříkej hop, varuje Pirlo

Pouze dvěma týmům se za 21 let existence vyřazovací fáze Ligy mistrů povedlo postoupit do dalšího kola, pokud prohrály úvodní zápas doma. Jestliže pozice Valencie je v Paříži hodně složitá, Celtic Glasgow se přijel do Turína pokusit vyloženě o zázrak. Vždyť doma prohrál 0:3...

Juventus chce ovšem zůstat ve střehu. Tím spíše, že tvůrce jeho hry Andrea Pirlo již zažil situaci, kdy mužstvo vedlo 3:0 a nakonec neuspělo. Ve finále Ligy mistrů 2004/2005 přišel AC Milán o tříbrankový náskok v duelu s Liverpoolem a Pirlo byl u toho, když se nakonec radovali i Češi Vladimír Šmicer a Milan Baroš.

„Na tu noc v Istanbulu nikdy nezapomenu. Právě tento zápas si budu připomínat před duelem s Celtikem," zdůraznil Pirlo.

Na druhou stranu však nechce vyvolávat paniku, k níž není za daného stavu důvod. „Pokud k duelu přistoupíme soustředěně jako profesionálové, pak nemám o náš postup obavy. Celtic doplatí na výsledek prvního utkání," věří Pirlo.

Středeční program fotbalové Ligy mistrů (začátky 20:45):
Juventus Turín - Celtic Glasgow (Prima Cool, on-line reportáž Sport.cz), první zápas: 3:0, rozhodčí: Aydinus (Tur.),
Paris St. Germain - Valencie (ČT Sport, on-line reportáž Sport.cz), první zápas: 2:1, Mažič (Srb.).

Reklama

Související témata: