Hlavní obsah

Výhra nad Realem zapomenuta. Atlétiko si po porážce od Olympiakosu sype popel na hlavu

Pireus

Vznášeli se na vlně nadšení. O víkendu vyhráli hráči Atlétika v prestižním madridském derby nad Realem 2:1, navíc na Santiago Bernabeu. Do Ligy mistrů se ale loňskému finalistovi úspěšně vstoupit nepodařilo. Ve skupině A svěřenci Diega Simeoneho prohráli na půdě Olympiakosu 2:3. Řeckému celku pomohlo ke třem bodům nejenom prostředí, ale i průběh zápasu.

Foto: Thanassis Stavrakis, ČTK/AP

Zklamaný útočník Atlétika Madrid Mario Mandzukič (vlevo) po porážce na hřišti Olympiakosu.

Článek
Fotogalerie

Už po půlhodině hry totiž domácí vedli o dvě branky, když se prosadili Masuaku a Afellay, který je v Řecku na hostování z Barcelony. „Udělali jsme nějaké chyby a Olympiakos byl soustředěný natolik, aby na nich dokázal vydělat," říkal po zápase záložník Atlétika Koke.

Podle dvaadvacetiletého madridského rodáka hrálo důležitou roli i „pekelné" prostředí. „Tušili jsme, že budeme před jejich fanoušky pod velkým tlakem. Navíc se jim podařilo skórovat velmi brzy a s průběžným stavem 0:2 je vždy těžké bojovat. Věděli jsme, že jsme v těžké skupině a tamní fanoušci nám to jen dokázali," dodal Koke.

Trenér nás dobře připravil, zní z Olympiakosu

Argentinský trenér ve službách Atlétika Diego Simeone očekával náročný duel, přesto jeho svěřence dokázali domácí překvapit. „Věděli jsme, že nás čeká těžký zápas, ale Olympiakos byl ještě těžším soupeřem. Rozdílovým prvkem bylo, že oni dokázali svoje šance využít. Není pochyb o tom, že je to pro nás špatný výsledek a Olympiakos je nyní ve velmi dobré pozici. Cítíme, že máme povinnost se odrazit zpět k lepším výsledkům," povídal čtyřiačtyřicetiletý Simeone.

Olympiakos, který by se měl podle papírových předpokladů prát se švédským Malmö jen o Evropskou ligu, má teď skupinu, v níž je ještě Juventus, rozehranou velmi dobře. „Bylo náročné proti Atlétiku hrát. Vyhráli španělskou ligu a nedávno porazili Real Madrid. My proti nim nastoupili s respektem, ale beze strachu. Na domácí půdě jsme silní. Trenér nás dobře připravil, plnili jsme jeho instrukce a díky tomu se nám podařilo vyhrát," říkal Kostas Mitroglu, střelec vítězného gólu.

A kouč Míchel jeho slova jen potvrdil. „Museli jsme dostat Atlétiko z míst, kde se cítí nejsilnější. Přesně, jak to právě Atlétiko dělá svým soupeřům. Hráli jsme jako tým, jako hrají Simeoneovi svěřenci. Všichni mí hráči pochopili, co musejí dělat. A proto jsme teď šťastní," rozplýval se Španěl, který se před jednapadesáti lety narodil právě v Madridu.

Postoupí Atlético ze základní skupiny do dalších bojů v Lize mistrů?
Ano
83,3 %
Ne
16,7 %
Celkem hlasovalo 1473 čtenářů.

Reklama