Hlavní obsah

Basilej - Liverpool 1:0Balotelli a spol. Vaclíkovi gól nedali, Basilej slaví výhru nad Liverpoolem! Atlético udolalo Juventus

MinutaMin. Tým Hráč Akce
52. Streller 1 : 0
Záznam online reportáže

Praha
Aktualizováno

Fotbalisté Basileje s brankářem Tomášem Vaclíkem a obráncem Markem Suchým v sestavě odčinili debakl z Realu Madrid a před vlastními diváky porazili v druhém kole základních skupin Ligy mistrů Liverpool 1:0. Atlético Madrid zdolalo doma Juventus Turín 1:0. Arsenal si na Emirates Stadium poradil s tureckým Galatasaray 4:1, Tomáš Rosický nastoupil na hřiště v 68. minutě. Obhájce trofeje Real Madrid vydřel tři body proti Razgradu, v Sofii vyhrál těsně 2:1.

Foto: Arnd Wiegmann, Reuters

Brankář Tomáš Vaclík (vlevo) slaví s kapitánem Basileje Strellerem vítězství nad Liverpoolem.

Článek
Fotogalerie

Basilej byla od začátku lepší než Liverpool a měla také větší šance. Jednu z nich proměnil v 52. minutě kapitán Streller dorážkou po rohovém kopu. Vaclík se na premiérové čisté konto v Champions League příliš "nenadřel". Několik střel soupeře snadno chytil, největší problémy mu udělal zřejmě Balotelliho pokus z přímého volného kopu, který s obtížemi vyrazil. Švýcaři navázali na minulé ročníky Ligy mistrů, kdy porazili další anglické soupeře Chelsea a Manchester United.

Welbeck se blýskl hattrickem, Rosický hrál posledních dvacet minut

Arsenal po úvodní porážce v Dortmundu získal první body do skupiny D. Rosický znovu chyběl v základní sestavě londýnského týmu, přestože kvůli zraněním od začátku nenastoupili záložníci Ramsey, Arteta a Wilshere. Už v úvodním poločase vstřelil dva góly Welbeck a jeden Sánchez. Letní posila z Manchesteru United Welbeck pak krátce po změně stran zkompletoval premiérový hattrick mezi dospělými.

Jednoznačný zápas pak trochu zkomplikoval brankář Szczesny, který dostal po hodině hry červenou kartu za faul na Yilmaze v šestnáctce. Kanonýr istanbulského mužstva z penalty překonal náhradního gólmana Ospinu a zmírnil debakl. Arsenal ani v desátém pohárovém utkání s tureckým soupeřem neprohrál v základní hrací době.

Dortmund i podruhé v Lize mistrů zvítězil, tentokrát v Bruselu porazil domácí Anderlecht 3:0. Úvodní zásah si připsal už ve třetí minutě Immobile, v závěru přidal další dvě branky jiný útočník Ramos.

Real se trápil s Razgradem

Razgrad, který kvůli nevyhovujícímu stadiónu hostil Real v Sofii, poslal v šesté minutě do nečekaného vedení Marcelinho z rohu. Odpovědět mohl za čtyři minuty Ronaldo, ale z pokutového kopu nevyzrál na brankáře Stojanova. Nejlepší fotbalista světa za minulý rok neproměnil teprve sedmou z 51 penalt v kariéře.

Ve 24. minutě ale Ronaldo dostal šanci zahrávat pokutový kop číslo 52, se kterým už si poradil. Portugalská hvězda skórovala v sedmém zápase za sebou a 69. gólem v LM se přiblížila na dva zásahy rekordmanovi Raúlovi. Hosté rozhodli o vítězství až v 77. minutě po trefě střídajícího Benzemy.

Turan zařídil výhru Rojiblancos

Finalista minulého ročníku Atlético Madrid doma zdolal 1:0 Juventus Turín a napravil úvodní porážku z Pirea. Utkání rozhodl v 75. minutě Turan. Hráči Staré dámy až v sedmém soutěžním zápase sezóny inkasovali a nezvítězili.

Malmö doma dvěma góly Rosenberga porazilo Olympiakos 2:0, takže ve skupině A mají všechny týmy po dvou zápasech tři body.

Zenit Petrohrad remizoval na svém hřišti 0:0 s Monakem. Oba týmy znovu neinkasovaly a v základní skupině C mají na kontě shodně čtyři body. Benfika naopak i podruhé prohrála, tentokrát v Leverkusenu 1:3.

2. kolo základních skupin fotbalové Ligy mistrů:
Skupina A:
Atlético  - Juventus 1:0
Branka: 75. Turan. Rozhodčí: Brych - Borsch, Lupp (všichni Něm.). Diváci: 44 322.
Malmö - Olympiakos 2:0
Branky: 42. a 82. Rosenberg. Rozhodčí: Karasev - Averianov, Kalugin (všichni Rus.). Diváci: 20 500.
Skupina B:
Basilej - Liverpool 1:0
Branka: 52. Streller. Rozhodčí: Eriksson - Klasenius, Wärnmark (vš. švéd.) Diváci: 36 000.
Ludogorec Razgrad - Real Madrid 1:2
Branky: 6. Marcelinho - 24. Ronaldo z pen., 77. Benzema. Rozhodčí: Wärnmark - Mulvanny (oba Skot.), MacGraith (Ir.). Diváci: 41 484.
Skupina C:
Petrohrad - Monaco 0:0
Rozhodčí: Clattenburg - Beck, Collin (všichni Angl.). Diváci: 13 817.
Leverkusen - Benfica 3:1
Branky: 25. Kiessling, 34. Son Hung-min, 64. Calhanoglu z pen. - 62. Salvio. Rozhodčí: Atkinson - Mullarkey, Cann (všichni Angl.). Diváci: 25 202.
Skupina D:
Arsenal - Galatasaray 4:1
Branka: 22., 30. a 52. Welbeck, 41. Sánchez - 63. Yilmaz z pen. Rozhodčí: Rocchi - Cariolato, Giallatini (všichni It.). ČK: 60. Szczesny (Arsenal). Diváci: 59 803.
Anderlecht Brusel - Dortmund 0:3
Branky: 69. a 79. Ramos, 3. Immobile. Rozhodčí: Tagliavento - Manganelli, Tonolini (všichni It.). Diváci: 18 649.

Reklama

Související témata: