Hlavní obsah

Liverpool - Real Madrid 0:3Real Madrid zničil Liverpool už v první půli. Arsenal vydřel výhru v závěru, Vaclík inkasoval v nastavení

Aktualizováno

Nejatraktivnější souboj středečního programu třetího kola Ligy mistrů proměnil Real Madrid na hřišti Liverpoolu v jednoznačnou záležitost. Poprvé v historii na Anfield Road zvítězil a hned vysoko 3:0. Dvěma brankami v posledních minutách otočil Arsenal, v jehož dresu odseděl celý zápas na lavičce Tomáš Rosický, zápas v Bruselu, kde porazil Anderlecht 2:1. Brankář Basileje Tomáš Vaclík inkasoval v nastavení a jeho tým prohrál s bulharským Ludogorcem Razgrad 0:1.

Foto: Phil Noble, Reuters

Fotbalista Realu Madrid Cristiano Ronaldo (vlevo) se raduje z gólu do sítě Liverpoolu v utkání Ligy mistrů.

Článek
Fotogalerie

Real poprvé udeřil ve 23. minutě, kdy Ronaldo zužitkoval oblouček od Rodrígueze a připsal si jubilejní 20. soutěžní gól v sezóně. Portugalský kanonýr se při šesté návštěvě stadiónu Anfield trefil poprvé a chybí mu jediný zásah na nejlepšího kanonýra Ligy mistrů Raúla (71).

Ještě do přestávky přidal další dvě branky Francouz Benzema po chybách domácí obrany. Po pauze mohl Ronaldo dotáhnout Raúla, jenže zblízka ho v tutové šanci vychytal brankář Liverpoolu Mignolet.

Bílý balet vrátil Liverpoolu debakl 0:4 z jediné předchozí návštěvy Anfieldu z roku 2009 a výborně se naladil na sobotní ligové El Clásico s Barcelonou. Reds ve skupině nebodovali podruhé za sebou.

Vaclík se Suchým prohráli gólem v nastavení

Basilej začala v Sofii proti Ludogorci hodně špatně, protože už v 18. minutě dostal červenou kartu záložník Die za tvrdý faul. Gólman Vaclík pak dlouho držel šance hostů, ale nakonec druhé čisté konto v soutěži nevychytal, protože ho ve druhé minutě nastavení překonal Minev. Ten zajistil Razgradu historicky první body v Lize mistrů.

Za Arsenal nastoupil při svém debutu v LM až třetí brankář Martínez, protože jednička Szczesny pykal za červenou kartu z minulého utkání s Galatasarayem a druhý gólman Ospina je zraněný.

Martínez držel čisté konto až do 71. minuty, kdy ho hlavou překonal Najar. Arsenal se zvedl v úplném závěru. Nejprve v 89. minutě vyrovnal Gibbs a dvě minuty po něm přidal vítěznou trefu náhradník Podolski. Trenér londýnského týmu Wenger tak nakonec oslavil dnešní 65. narozeniny vítězně.

Dortmund si zastřílel v Istanbulu

Dortmund ve druhém utkání skupiny D deklasoval Galatasaray 4:0 a zůstává bez ztráty bodu. Už v úvodní dvacetiminutovce v Istanbulu dvakrát skóroval Aubameyang, před pauzou ještě zvýšil Reus a ve druhém poločase se trefil střídající Ramos.

Juventus prohrál na hřišti Olympiakosu Pireus 0:1 a po druhém utkání bez bodu si zkomplikoval situaci ve skupině A. Řecký mistr má díky Kasamiho gólu ze 36. minuty na kontě šest bodů stejně jako Atlético Madrid, které doma rozstřílelo Malmö 5:0.

Finalista minulého ročníku na stadiónu Vicente Calderóna zlomil soupeře až po poločase, kdy Koke nejprve otevřel skóre a pak připravil další tři branky pro Mandžukiče, Griezmanna a Godína. V nastavení uzavřel skóre náhradník Cerci.

Leverkusen doma porazil 2:0 Zenit Petrohrad, který v LM inkasoval poprvé po pěti zápasech. Bayer se po druhé výhře ujal vedení ve skupině C. Její druhý duel mezi Monakem a Benficou branku nepřinesl.

3. kolo základních skupin fotbalové Ligy mistrů:
Skupina A:
Atlético Madrid - Malmö FF 5:0 (0:0)
Branky: 48. Koke, 61. Mandžukič, 63. Griezmann, 87. Godín, 90.+3 Cerci. Rozhodčí: Jug - Žunič, Ul (všichni Slovin.).
Olympiakos Pireus - Juventus Turín 1:0 (1:0)
Branka: 36. Kasami. Rozhodčí: Mažič - Ristič, Djurdjevič (všichni Srb.).
Skupina B:
Ludogorec Razgrad - FC Basilej 1893 1:0 (0:0)
Branka: 90.+2 Minev. Rozhodčí: Aytekin - Kleve, Häcker (všichni Něm.). ČK: 18. Die (Basilej).
Liverpool FC - Real Madrid 0:3 (0:3)
Branky: 30. a 41. Benzema, 23. Ronaldo. Rozhodčí: Rizzoli - Faverani, Stefani (všichni It.).
Skupina C:
Bayer Leverkusen - Zenit Petrohrad 2:0 (0:0)
Branky: 58. Donati, 63. Papadopulos. Rozhodčí: Kuipers - Van Roekel, Zeinstra (všichni Niz.). ČK: 79. Wendell (Leverkusen).
AS Monako - Benfica Lisabon 0:0
Rozhodčí: Marciniak - Sokolnicki, Listkiewicz (všichni Pol.). ČK: L. López (Benfica).
Skupina D:
Anderlecht Brusel - Arsenal FC 1:2 (0:0)
Branky: 71. Najar - 89. Gibbs, 90.+1 Podolski. Rozhodčí: Velasco Carballo - Alonso, Yuste (všichni Šp.).
Galatasaray Istanbul - Borussia Dortmund 0:4 (0:3)
Branky: 6. a 18. Aubameyang, 41. Reus, 83. Ramos. Rozhodčí: Mateu Lahoz - Cebrián Devís, Díaz Pérez del Palomar (všichni Šp.).

Reklama

Související témata: