Hlavní obsah

Argentinský zabiják Agüero resuscitoval hattrickem Citizens ze smrtící křeče

Manchester/Praha

Citizens už se zmítali ve smrtelné křeči, protože domácí prohra s mnichovským Bayernem by se de facto rovnala vyřazení z Ligy mistrů už v základní skupině. A dost možná i konci současného mistrovského týmu a chilského trenéra Pellegriniho. „Velké týmy potřebují velké hráče. A my ho máme. Agüero je velkým fotbalistou. Jedním z nejlepších na světě,“ vynášel kouč Manchesteru City až do nebe argentinského legionáře, jenž hatrrickem spasil jeho tým a v Champions League ho udržel při životě.

Foto: Darren Staples, Reuters

Hrdina Manchesteru City, argentinský útočník Sergio Agüero.

Článek

Arabským majitelům Manchesteru City jsou tituly v Premier League málo. Chtějí víc. Úspěch na evropské scéně. Triumf v Lize mistrů.

Citizens se však za ním pachtí marně. Jejich letošní účinkování v Champions League užuž zavánělo dalším fiaskem, neboť ve čtyřech zápasech získali pouhé dva body a v pátém proti Bayernu ještě pět minut před koncem prohrávali doma 1:2. A to s protivníkem, který hrál od dvacáté minuty jen v deseti!

Pellegrini: Byla to naše poslední šance

„Na samém konci první půle jsme dostali dva těžko uvěřitelné góly, ale během přestávky jsem hráčům několikrát opakoval, že máme ještě celých pětačtyřicet minut na to, abychom výsledek otočili. Jen musí tvrdě pracovat. A bojovat až do konce, protože to byla naše poslední šance, jak pokračovat v Lize mistrů," prozrazoval Manuel Pellegrini, co se dělo v domácí šatně během pauzy.

Promluva zapůsobila, i když až v posledních pět minutách, kdy se Agüero postaral o šokující zvrat. „Jsem obrovsky šťastný, protože vítězství nad Bayernem pro nás bylo obrovsky důležité. Los nás poslal do velice těžké skupiny a jsme rádi, že pořád můžeme postoupit. Znamená to ovšem vyhrát i poslední zápas v Říme," promlouval zabiják Agüero do kamer Sky Sports.

Maradonův zeť je výjimečný

Jeho střelecká bilance z posledních zápasů je skutečně mimořádná, neboť v osmnácti soutěžních zápasech této sezóny nasázel soupeřům 17 gólů. Pro Citizens bylo samo sebou podstatné, že je Maradonův zeť resuscitoval ze smrtící křeče a v Lize mistrů je tak udržel při životě.

„Je skutečně výjimečným hráčem. Pokud je ve formě, svede neskutečné věci, jež by se jinak nestaly," zahrnoval svého spoluhráče chválou kapitán mužstva Vincent Kompany. „Chcete-li ale uspět a cokoli vyhrát, právě takového hráče potřebujete, protože jinak to nesvedete. A my ho naštěstí máme," dodával pro ITV.

„Jsem hrdý na Sergia, který podle mého patří mezi pět nejlepších fotbalistů světa, stejně tak jsem velmi hrdý na celý svůj tým a na to, jak celých 95 minut pracoval. Ve druhé půli jsme stále nemohli najít prostor k vytvoření střeleckých příležitostí, ale doufali a bojovali jsme až do konce," připomínal trenér Pellegrini.

Teď záleží i na Bayernu...

Po prvním vítězství v základní skupině Ligy mistrů tak Manchester City stále žije a v postup do osmifinále může doufat.

„Před zápasem s Bayernem jsem řekl, že musíme poslední dvě utkání vyhrát. První jsme zvládli, teď se musíme snažit zvítězit v posledním kole v Římě," poznamenal Pellegrini vědom si toho, že za panující konstelace nemá jeho tým postup ve vlastních rukách a ani případná výhra na AS Řím mu stačit nemusí.

„Existuje mnoho možností, kdo společně s Bayernem ze skupiny postoupí. Je mně jasné, že nejsou odvislé jen od toho, co uděláme my. Záleží i na tom, co se stane s CSKA Moskva na Bayernu. Když tam Rusové vyhrají, budou mít nárok na postup oni," rekapituloval postupové varianty ve skupině a fakt, že může rozhodovat bilance vzájemných zápasů. A tu má CSKA Moskva díky domácí remíze 2:2 a výhře 2:1 v Manchesteru lepší.

Reklama

Související témata: