Hlavní obsah

Grande Paolo je s losem spokojený. Mohlo to dopadnout hůř, oddechl si Nedvěd

Spokojenost vyzařovala z ředitele Juventusu Turín Pavla Nedvěda po pondělním losu osmifinále fotbalové Ligy mistrů. Stará dáma se o účast ve čtvrtfinále popasuje s Borussií Dortmund. Bývalý český reprezentant se na konfrontaci s německým vicemistrem těší a věří, že jeho tým přes vestfálský celek postoupí mezi nejlepších osm. "Není to tak špatný los," řekl Nedvěd brzy poté, co se dozvěděl jméno soupeře pro první kolo vyřazovací části.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ředitel Juventusu Turín Pavel Nedvěd

Článek
Fotogalerie

Dortmundu se sice v bundeslize nedaří a z chvostu tabulky se snaží uniknout do klidnějších vod, v Champions League je to však jiná píseň. Borussia opanovala základní skupinu D se ziskem třinácti bodů a při pondělním losování ve švýcarském Nyonu tak byla mezi nasazenými celky.

Los přisoudil žlutočerným Juventus, který je před úvodní únorovou bitvou lehce optimistický. Nedvěd, ředitel Bianconeri, chová ke svěřencům Jürgena Kloppa velký respekt, nicméně je rád, že se italský klub vyhnul gigantům a horkým favoritům na celkové vítězství.

"Musíme být velmi opatrní, protože Dortmund má ve svém kádru řadu mladých, talentovaných hráčů. Ale mohlo to dopadnout hůř...V osudí byly v tu dobu ještě Bayern a Real Madrid. S Dortmundem to bude hodně vyrovnané," citovaly majitele Zlatého míče oficiální internetové stránky UEFA.

Juventus má BVB co vracet

Nedvěd si před losem přál vyhnout evropským klubovým obrům. "Je tu pár týmů, kterým je nemožné v současnosti konkurovat. Takže jsem šťastný, že jsme dostali tým, proti kterému máme šanci na postup," přiznal Nedvěd, který se těší na setkání s trenérem Kloppem. "Jsem velký fanoušek Jürgena Kloppa. Jsem zvědavý, jak duely zvládneme," dodal.

Na poslední souboj s Dortmundem v Lize mistrů ale Juventus příjemné vzpomínky nemá. Ve finále milionářské soutěže v roce 1997 prohrál s protivníkem po dvou gólech Karla-Heinze Riedleho a jedné trefy Larse Rückena 1:3.

Úvodní osmifinálový duel mezi Juventusem a Borussií Dortmund se hraje 24. února 2015 v Turíně. Odveta v Německu je na programu o tři týdny později, tj. ve středu 18. března.

Postoupí Juventus Turín přes Borussii Dortmund do čtvrtfinále Ligy mistrů?
Ano
54,1 %
Ne
45,9 %
Celkem hlasovalo 11707 čtenářů.

Reklama