Hlavní obsah

Narodil jsem se starý, zemřu mladý, dokazoval svými bonmoty Ibra před odvetou, jak moc prahne po pomstě

Penalta neproměněná v prvním duelu ho pořád straší, přesto přijel Zlatan Ibrahimovic k odvetě do Manchesteru v náramně dobrém rozmaru. „Nikdy jsem se necítil lépe. A nikdy jsem nebyl lepší. Mám pocit, že jsem se narodil starý a umřu mladý,“ házel před úterním druhým dílem čtvrtfinále fotbalové Ligy mistrů švédský snajpr ve službách Paris St. Germain kolem sebe bonmoty a šířil víru, že jeho tým partii s Citizens zvládne.

Foto: Gonzalo Fuentes, Reuters

Zklamaný útočník PSG Zlatan Ibrahimovic po neproměněné penaltě proti Manchesteru City.

Článek

Je mu čtyřiatřicet, takže třeba Manchester United uvažující původně o jeho angažování z jednání vycouval s odůvodněním, že je už pro Old Trafford moc starý, Ibra se však podobným argumentům jenom směje.

Stačí se jen rozhodnout, radil Zlatan

„Věk je jen číslo. Jsi tak mladý a svěží, jak si myslíš. Je to prostě psychická záležitost, čehož jsem živoucím důkazem. Letos jsem se rozhodl, že budu velmi mladý a má sezóna podle toho vypadá," připomínal neuvěřitelných 39 gólů, které nastřílel v dosavadních 42 zápasech.

I jedna v síti gólmana Citizens Joe Harta mezi nimi figuruje. Dal ji v prvním čtvrtfinále po neuvěřitelné chybě Fernanda. Nemuselo zůstat jen u ní, protože Ibrahimovic se postavil i k exekuci pokutového kopu, ale proti hostujícímu gólmanovi selhal.

A kdyby jen to, nevyužil ani dvě tři další obrovské příležitosti, které obvykle proměňuje. Proto byl po prvním střetnutí v Paříži rozmrzelý, protože zápas skončil nakonec 2:2.

Rarita vidět, když on gól nedá

„Stává se to, i když v jeho případě je tím vždy překvapen. Bohužel se to stalo právě v zápase s Citizens," připustil kouč Paris St. Germain Laurent Blanc, že i jeho zaskočilo, když Ibra příležitosti nevyužil.

„Je skutečně raritou vidět, když Zlatan nepromění tolik příležitostí. O to víc se bude chtít v odvetě pomstít. Hlavně za neproměněný pokutový kop," věří, že právě mimořádné střelecké schopnosti švédského kanonýra dopomohou jeho týmu k postupu do semifinále Ligy mistrů.

„Nemáme na výběr, musíme střílet góly," je Blancovi jasné, že nerozhodný výsledek 2:2 z Paříže nutí jeho mužstvo do útočení, protože postupová matematika je neúprosná.

„Jsme schopni postup vybojovat, ale musíme hrát v obraně kompaktně a odpustit si chyby, kterých jsme se v prvním střetnutí dopustili. Analyzovali jsme je a víme, čeho se vyvarovat," nechal se slyšet trenér PSG.

Triumfu v Lize mistrů je lačný

„Jsme lepší než v minulé sezoně. A máme víc zkušeností, což je pro mužstvo znovuzrozené teprve před pár lety hrozně důležité," souhlasil Ibrahimovic, který sbíral mistrovské tituly všude, kam přišel. Jen triumfu v Lize mistrů se ještě nikdy nedočkal, takže je ho pochopitelně lačný.

„Kvůli vítězstvím a trofejím fotbal hraju a proto udělám všechno, abychom v odvetě s Manchesterem City uspěli a postoupili. Absolutně všechno," sliboval Ibra před večerní odvetou.

Postoupí do semifinále Ligy mistrů Manchester City, nebo Paris St. Germain?
Manchester City
32,9 %
Paris St. Germain
67,1 %
Celkem hlasovalo 1656 čtenářů.

Reklama

Související témata: