Hlavní obsah

Nejlepším fotbalovým sudím je počtvrté Puček

PRAHA

Havířovský rozhodčí Lubomír Puček už počtvrté v kariéře zvítězil v anketě Křišťálová píšťalka. V devítileté historii ankety časopisu Gól, v které hlasují fotbaloví trenéři, funkcionáři a novináři, se Puček dostal na první místo pomyslného žebříčku.

Foto: archiv

Evžen Amler přesvědčivě zvítězil mezi asistenty.

Článek

"Neřekl bych ale, že jsem nejlepší. V sezóně jsem měl štěstí na asistenty, vyhýbaly se nám problémové situace, a když už se nějaké vyskytly, tak jsme je dokázali společně vyřešit," pochvaloval si Puček.

Pocítil i satisfakci za osm let starou událost. Tehdy byl havířovský sudí vyřazen z listiny rozhodčích za údajný pokles formy. "Jsem rád, že jsem se dokázal vrátit a některým lidem ukázal, že tehdy neměli pravdu."

Tvrdil, že vítězství nečekal. "Podával jsem sice vyrovnané výkony. Podobné však předváděli i ostatní kolegové. Dnešní výhra pro mě je velmi zavazující, protože v příští sezóně budu jistě pod přísným dohledem," mínil Puček.

V anketě nasbíral 113 bodů a odsunul na druhé místo loňského vítěze Michala Beneše (99 bodů). Na třetím místě skončil Miroslav Liba se ziskem 85 bodů.

Amler suverénní mezi asistenty

Mezi asistenty je neohroženým vládcem Evžen Amler z Prahy. Před ostatními zvítězil s drtivým náskokem: v anketě dostal 177 bodů, zatímco druhý Jiří Vodička 75 a Ladislav Talpa na bronzovém stupínku 27.

"Vrcholnou mezinárodní soutěž už odmávat nestihnu, takže teď mám jediný cíl: bez průšvihu dokončit mé ligové působení," pousmál se Amler, který v loňském roce reprezentoval Českou republiku na světovém šampionátu v Japonsku a v Koreji.

Komise rozhodčích a delegátů zároveň zveřejnila vlastní žebříčky. Nejlepším hlavním rozhodčím podle nich je Puček, druhé místo obsadil Miroslav Liba a třetí Karel Vidlák. Igor Gulajev triumfoval mezi asistenty před Amlerem a třetím Vodičkou.

Křišťálová píšťalka 2002/03:
1. Puček113 bodů
2. Beneš99
3. Liba85
Křišťálový praporek 2002/03:
1. Amler177
2. Vodička75
3. Talpa27
Nejlepší rozhodčí na základě hodnocení Komise rozhodčích a delegátů:
1. Puček110
2. Liba95
3. Vidlák80
Nejlepší asistenti na základě hodnocení Komise:
1. Gulajev91
2. Amler82
3. Vodička80
Nejlepší rozhodčí - žena:
1. Damková
2. Bláhová
3. Turková
Nejlepší rozhodčí futsalu:
Miroslav Maurer

Reklama