Hlavní obsah

Polodna zajistil Blšanům překvapivé vítězství ve Zlíně

ZLÍN

Fotbalisté Blšan vytěžili v sobotu ve Zlíně v úvodním ligovém kole nečekaně tříbodový zisk. Vítězství 1:0 jim už v páté minutě zajistila branka Polodny. Trenérská premiéra se třiapadesátiletému Lubomíru Blahovi nevydařila, Zlínu po celé utkání skřípala zejména souhra středové řady.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Ilustrační foto

Článek

Než se stačili domácí fotbalisté rozkoukat, po pěti minutách prohrávali. Po levé straně unikl domácímu obránci Vidličkovi Dort a po jeho přesné přihrávce se otevřela cesta jedinému útočníkovi Blšan Polodnovi ke střele z deseti metrů do odkryté branky.

Inkasovaný gól zcela vyvedl domácí tým z konceptu. Ve středové řadě chyběl tvůrce hry, který by dokázal usměrnit hodně chaotickou a nepřesnou kombinaci. Situaci měli navíc zlínští fotbalisté komplikovanou i tím, že se soupeř zatáhl do defenzivy a jen trpělivě čekal na rychlé protiútoky.

Nepřesnou souhru Blšany pohotově využívaly k bleskovým kontrům. V 21. minutě se dostal do sólového úniku Dort, který ale v rozhodující chvíli upadl. O minutu později trefil Pleško jen zadáky soupeře. Brankáře Daňka, který Blšany posílil na poslední chvíli, prověřil v prvním poločase pouze Činčala. Jeho střele ale chyběla větší razance.

Dvě minuty před koncem poločasu rozehrál Pleško trestný kop z levé strany a míč po dopadu na zem prolétl překvapenému brankáři Kořínkovi mezi nohama do sítě. Rozhodčí Čuřín ale zřejmě kvůli faulu útočících hráčů branku neuznal.

Zlín narážel na pozornou obranu

Také po změně stran Zlín vytrvale útočil, ale většinu centrovaných míčů sbírala pozorná obrana Blšan, kterou s přehledem dirigoval Vorel. Každý výpad hostů do protiútoku hrozil nebezpečím, v 62. minutě se odrazila Šourkova hlavička od tyče. Domácí tým poprvé vážněji zahrozil v 65. minutě, kdy Kraus po levé straně unikl Vorlovi a z jeho přihrávky Bača ve vyložené pozici minul. Vzápětí na druhé straně dvakrát propásl Šourek možnost zvýšit náskok.

Trenér Zlína Blaha se pokusil vylepšit výkon středové řady zařazením Dobeše a Opiely místo trápících se Červenky a Lukaštíka. Změny oživily hru domácího týmu a v 71. minutě po Krausově úniku trefil Opiela z hranice velkého čtverce břevno.

V 75. minutě po vzájemném žďuchání nejprve uviděl červenou kartu domácí Vidlička a po konzultaci s asistentem ukázal o minutu později rozhodčí Čuřín kartu stejné barvy i Dirnbachovi, který opustil trávník na nosítkách. Závěrečný nápor Zlína se znovu rozdrobil na nepřesné kombinační hře.

Zlín - Blšany 0:1 (0:1)
Branka: 5. Polodna. Rozhodčí: Čuřín - Holub, Večeřa. ŽK: Devátý, Dort (oba Blšany). ČK: 75. Vidlička - 76. Dirnbach. Diváci: 3151.
Zlín: Kořínek - Vidlička, Kroča, Švach, Janíček - Zapletal (82. Jelínek), Bača, Červenka (56. Dobeš), Lukaštík (63. Opiela) - Činčala, Kraus. Trenér: Blaha.
Blšany: Daněk - Horáček, Vorel, Šourek, Dirnbach - J. Bílek, Devátý, Pleško - Šelicha, Dort (90. Buldra) - Polodna (90.+3 Hottek). Trenér: M. Bílek.

Reklama

Související témata: