Hlavní obsah

Došek dovedl Liberec k výhře v Boleslavi

MLADÁ BOLESLAV

Tříbodovým ziskem vstoupili do nového ligového ročníku fotbalisté Liberce. Na hřišti Mladé Boleslavi vyhráli v neděli 4:2 a nejvíce se o to zasloužil Libor Došek, který jednu branku sám dal a na další tři svým spoluhráčům přihrál.

Článek

Na novém trávníku začala obě mužstva ofenzivně, hra se přelévala z jedné strany na druhou a diváci byli spokojeni. První zahrozil hostující Papoušek, ale mířil nad břevno domácí branky. Po chybě Ševinského získal míč Pudil, ale Došek napodobil Papouška. V devatenácté minutě sice Kulič ve svém prvním zápase za Mladou Boleslav poslal míč do sítě, ale radost mu pokazil praporek, signalizující ofsajd.

Hned z následné akce na druhé straně sklepl Došek odražený míč před Hodúra a ten skákavou střelou z osmnácti metrů překvapil brankáře Millera. O pět minut později si úspěšné duo role vyměnilo. Hodúr našel volného Doška, ten se zbavil obránce, obešel i domácího brankáře a podruhé rozvlnil síť. Pak krásně uvolnil Pudila a po jeho střele vypadal boleslavský tým na k.o.

Trenér Uhrin však poslal na trávník za nevýrazného Svitáka Víta, a ten po dvou minutách vrátil domácí celek do hry. Matějovský sice promáchl v dobré pozici, ale Vít z osmnácti metrů prostřelil vše, co mu stálo v cestě, včetně brankáře Čecha. Tři minuty před přestávkou pak osadil míč z trestného kopu na hlavičku Švejdíka, a ten souboj zdramatizoval, do kabin šli hráči Mladé Boleslavi jen s jednobrankovým mankem.

Vidina možného zvratu hnala domácí dopředu a hrálo se prakticky pouze na libereckou branku. Hned v 50. minutě napálil odkopem Čech Pecku, ale naštěstí pro hosty šel odražený míč těsně vedle. Po hodině hry prošel Kulič hostující obranou, ale zpětnou přihrávku stačili obránci odvrátit. Udeřilo na druhé straně. Došek z ojedinělého protiútoku poslal míč na Holendu, kterého nedokázal uhlídat Skála, a Miller neměl proti jeho přízemní střele nárok.

Mladá Boleslav - Liberec 2:4 (2:3)
Branky: 36. Vít, 42. Švejdík - 19. Hodúr, 25. Došek, 29. Pudil, 70. Holenda. Rozhodčí: Adámek - Filgas, Goňa. ŽK: Skála, Rychlík - Hodúr, Holenda. Diváci: 5038.
Boleslav: Miller - Ševinský, Skála, Švejdík, Rychlík - Brunclík, Sviták (34. Vít), Matějovský, Čáp (58. Holub) - Kulič, Pecka (83. Kysela). Trenér: Uhrin ml.
Liberec: Čech - Šinglár (80. Matula), Zápotočný, Košťál, Janů - Papoušek (63. Hamouz), Abrahám (87. Hochmeister), Hodúr, Pudil - Došek, Holenda. Trenér: Lavička.

Reklama

Související témata: