Hlavní obsah

Oslabený Baník vyrovnal v Brně v nastaveném čase

BRNO

Fotbalisté Brna remizovali v pátečním utkání 5. ligového kola s Baníkem Ostrava 1:1. První branku vstřelil krátce po svém příchodu na hřiště v 76. minutě domácí Baláž, za hosty vyrovnal ve čtvrté minutě nastavení rovněž střídající Žůrek. Baník, který poprvé vedl nový trenér Pavel Hapal, dohrál v oslabení o vyloučeného Slončíka, jenž dostal červenou kartu v 68. minutě za oplácení.

Článek

V moravském derby se soupeři deset minut oťukávali, jako první pak začal zlobit Baník. Ve 12. minutě se zčistajasna objevil ve velké šanci Bystroň, po přihrávce od Čížka se pokoušel obstřelit klubko bránících hráčů, jenže míč mu sklouzl z kopačky. Domácí odpověděli šancí Zelenky, který si ale v těžké pozici neporadil s prudkým Sieglovým centrem. Po rohovém kopu se pak ke střele zblízka dostal Trousil, ale pálil vysoko nad.

Baník hrál jednodušeji a své útoky dotáhl do dalších dvou gólových šancí. V prvním případě zblízka hlavičkoval nikým neatakovaný Rajtoral, ale nad branku. V 23. minutě se v obdobné pozici Zeher trefil do brankáře Václavíka.

Kotrba střídal Horejše

Na vývoj zápasu zareagoval domácí kouč Kotrba vystřídáním obránce Horejše. Po příchodu Pavla Mezlíka zůstali v obraně jen tři zadáci a Brno si přece jen také vytvořilo šanci. Mezlíkovu dělovku v 45. minutě ze slibné pozice v pokutovém území srazili ostravští obránci na roh.

Po přestávce se na hřišti objevil Švancara, který vystřídal Simra, a Brno posunulo svou hru až před pokutové území hostů. Aktivita Brňanů ale k šanci nevedla a hra se postupně znovu vyrovnala. V 68. minutě kopl Slončík zezadu Černého a bez předchozí žluté uviděl červenou kartu.

Baník se poté znovu dostal pod tlak, protože Brno hrálo přesilovku chytře. V 74. minutě přišel na hřiště Baláž a hned jeho první kontakt s míčem v této ligové sezoně skončil gólem. Černý mu na hlavu přesně poslal dlouhý centr a Baláž ve výskoku nekompromisně skóroval.

Ostravskou hru vabank domácí nepotrestali

Nový kouč Baníku Hapal pak vyslal na hřiště během jediné minuty dva nové hráče, Žůrka ani Papadopulose ale Brňané do brejků nepustili. Naopak ostravskou hru vabank mohli domácí potrestat. V 88. minutě uvolnil Černý Zelenku, ale ten sám před Raškou vysoko přestřelil branku.

Promarněná šance se mohla Brňanům vymstít hned vzápětí, ale to se Žůrek ještě netrefil. Krásně si obhodil Schustra, ale prakticky z malého vápna branku minul. Brňané mu však záhy dali druhou možnost. Ve čtvrté minutě nastaveného času si už byli natolik jisti vítězstvím, že na Žůrka zapomněli uprostřed své šestnáctky a ostravský střelec se tentokrát nemýlil.

1. FC Brno - Baník Ostrava 1:1 (0:0)
Branky: 76. Baláž - 90+4. Žůrek. Rozhodčí: Helebrant - Filípek, Kafka. ŽK: P. Mezlík, Švancara, A. Besta - Zeher. ČK: 68. Slončík (Ostrava). Diváci: 4525.
Brno: Václavík - Horejš (30. P. Mezlík), Trousil, Schuster, Had - P. Siegl, Holek (74. Baláž), Černý, A. Besta - Simr (46. Švancara), Zelenka. Trenér: Kotrba.
Ostrava: Raška - Hoffmann, Klimpl, P. Besta, M. Čížek - Rajtoral, Bystroň, Magera (80. Žůrek), Metelka (81. Papadopulos) - Slončík, Zeher (72. Staněk). Trenér: Hapal.
TABULKA
Fotbalová liga - 5. kolo
Brno - Baník Ostrava 1:1
Plzeň - Zlín 1:1
Sparta - Jihlava 2:0
Zlín - Jablonec 3:1
Příbram - Olomouc 11. září 17:00
Most - Blšany 11. září 17:00
Mladá Boleslav - Teplice 11. září 17:00
Liberec - Slovácko 12. září 16:40

Reklama

Související témata: