Hlavní obsah

Jihlava opět vyhrála, dotáhla se na Spartu

JIHLAVA

Jihlava v neděli zopakovala výsledek z předchozího kola a porazila Slovácko těsně 1:0. V tabulce tak dostihla pražskou Spartu, s níž se dělí o 5. místo.

Článek

Domácí trenér Karel Večeřa neskrýval bezprostředně po závěrečném hvizdu spokojenost. "Viděl jsem obrovskou kvalitu z naší strany, nedovolili jsme soupeři hrát to, čím překonal Spartu. Díky nezměrné bojovnosti a vůli je naše vítězství zasloužené," prohlásil Večeřa.

Dlouho se hrálo hlavně mezi šestnáctkami. Domácím nevycházela finální přihrávka, ale ve 22. minutě kapitán Vladyka posadil míč z trestného kopu na hlavu Vojtíškovi, a ten usměrnil centr k levé tyči Drobiszovy branky. V 26. minutě se pokusil průnik přes tři jihlavské hráče zakončit Sowunmi, ovšem mířil nad jihlavskou branku. Po půlhodině hry se objevily na hrací ploše nosítka, když na trávníku skončili Liška a Sowunmi, ale oba hráči se s ovázanými hlavami rychle do hry vrátili.

Po gólu volala akce domácích na jeden dotek ze 41. minuty po ose Vladyka-Veselý-Kaplan-Malínek. Posledně jmenovaný ale střílel těsně vedle.

Hosté do druhé půle posílili ofenzívu Ordošem a aktivnější hrou převahu Jihlavy otupili. Jenže neuspěl ani Sowunmi, který se pustil do souboje s domácím brankářem Rzeszotem. Pak musel Demeter na poslední chvíli ukopnout míč Ordošovi a Ličku vychytal Rzeszoto. V závěru jihlavský Štohanzl nejprve otřel míč o břevno Slovácka, na druhé straně Ordoš a Malár nepřekonali ve stoprocentní šanci Rzeszota.

"Bylo to velmi slabé představení, bohužel i z naší strany. Selhali jsme v koncovce. Nemám z tohoto zápasu dobrý pocit a nejradší bych byl, kdybych nemusel být jeho aktérem," prohlásil po porážce trenér Slovácka Ladislav Molnár.

Vysočina Jihlava - 1. FC Slovácko 1:0 (1:0)
Branka: 22. Vojtíšek. Rozhodčí: Příhoda - Chytil, Ubias. ŽK: Perniš, Kaplan - Petržela, Rajnoch, Švejnoha, Pavlík. Diváci: 2230.
Jihlava: Rzeszoto - Demeter, Vojtíšek, Kadlec, Liška - Veselý (79. Štohanzl), Zúbek, Vladyka, Malínek (70. Lovětínský) - Perniš, Kaplan (89. Šourek). Trenér: Večeřa.
Slovácko: Drobisz - Švejnoha, Rajnoch, Šuškavčevič, Palinek (70. Czinege) - Malár, Lička, Pavlík, Petržela (46. Ordoš) - Sowunmi, Ivana. Trenér: Molnár.

Reklama

Související témata: