Hlavní obsah

Holub dvěma góly porazil Jablonec

MLADÁ BOLESLAV

Fotbalisté Mladé Boleslavi v neděli porazili díky dvěma trefám Radima Holuba Jablonec 2:1 a i po sedmém kole zůstanou na třetím místě tabulky. Hosté potvrdili svůj podzimní trend, že body získávají výhradně na domácím trávníku a jsou na osmém místě.

Článek

Mladá Boleslav začala zápas sebevědomě, jak se sluší na tým z čela tabulky. Její technický, kombinační styl na soupeře platil a nebylo divu, že už po jedenácti minutách vybuchl vyprodaný mladoboleslavský stadionek radostí.

Už v první desetiminutovce dávali Středočeši najevo, že chtějí zápas zlomit rychlou brankou. Čápův volej však ještě mířil mimo a Peckův individuální průnik na jabloneckou branku skvělý Špit dokázal vytlačit na roh. Po něm už ale přišel první přesný zásah zápasu: Pecka posadil míč na Holubovu hlavu a ten si připsal 63. gól své prvoligové kariéry.

Hosté sice působili pasivněji, než domácí, ale předvedli v Mladé Boleslavi stejně jako před dvěma týdny Teplice nadstandardní produktivitu. Za celý první poločas předvedli jen tři náznaky nebezpečných akcí, ale ve 33. minutě jedna z nich skončila v Kučerově brance. Michálek si u rohového praporku udělal mezi domácími zadáky dostatek místa, aby poslal směrem do šestnáctky střílený centr, který k překvapení všech a především gólmana Kučery doputoval až do sítě u zadní tyče.

Domácí mohli na svou stranu strhnout výhru ještě před poločasem, ale Špit vytáhl další ze svých výtečných zákroků a zlikvidoval samostatný nájezd Kuliče. A podobně dopadl i další přímý souboj obou hráčů nedlouho po pauze, kdy se hra opticky vyrovnala a míč se pohyboval většinou ve středu hřiště. Na druhý gól si proto počkali domácí až do 69. minuty a znovu u toho byla domácí ofenzivní trojice: Pecka s Kuličem připravili další šanci Holubovi, a ten neměl žádné potíže počtvrté v rozehrané soutěži rozvlnit soupeřovu síť. Porazil tak klub, jehož dres dlouho oblékal.

FK Mladá Boleslav - FK Jablonec 2:1 (1:1)
Branky: 11. a 68. Holub - 33. Michálek. Rozhodčí: Jech - Holub, Pinkas. ŽK: Klapka, Hrotek, Drobný, Smíšek (všichni Jablonec). Diváci: 5000 (vyprodáno).
Mladá Boleslav: Kučera - Ševinský, Vít, Švejdík, Rychlík (89. Brezinský) - Kysela (88. Sviták), Pecka, Šmerda, Čáp (83. Palát) - Kulič, Holub. Trenér: Uhrin.
Jablonec: Špit - Svojtka, Drobný, Hrotek, Nesvadba - Michálek, Klapka, Hušek, Weber (81. Kordula) - Baranek, Smíšek. Trenér: Rada.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice zítra 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články