Hlavní obsah

Trápení Brna po remíze s Jabloncem pokračuje

BRNO

Brňané ani na devátý pokus nedokázali zvítězit a zůstávají přikováni na posledním místě tabulky. Pod trenérem Jiřím Kotrbou se už notně kymácí židle. "To bude záležet na rozhodnutí vedení klubu," odpálkoval dotaz na případné odvolání. "Tentokrát jsme měli k výhře blízko, ale zase jsme inkasovali laciný gól," posteskl si.

Článek

Počáteční oťukávání ukončil domácí útočník Švancara. Po dlouhém Brezovanově výkopu a Zelenkově přihrávce se trefil přesně k levé tyči. Severočeši odpověděli na inkasovaný gól zvýšenou aktivitou. Weber mířil po Klapkově přihrávce bez přípravy těsně vedle a přesnou mušku neměl ani Michálek. Na druhé straně hřiště se blýskl po rohu a následné Zelenkově dělovce z bezprostřední blízkosti skvělým zákrokem Špit.

Jablonec se dočkal vyrovnání devět minut před pauzou. Michálek odcentroval z pravé strany a úplně volný Šenkeřík nedal Brezovanovi hlavou šanci. Chvíli před přestávkou měli výhodu slibné standardky Brňané, avšak Siegl mířil z 20 metrů nad břevno.

Hned po začátku druhé půle se v obdobné příležitosti ocitl i hostující Klapka a Brezovan jeho bombu jen s námahou vyrazil. Brno se pak nadechlo k náporu. Besta zakončil únik po levé straně střelou do Špitovy hrudi a Švancara vzápětí zblízka těsně přestřelil.

S přibývajícím časem se na brněnské kopačky stále víc lepila nervozita, což se projevilo zejména na přesnosti přihrávek. Do střeleckých příležitostí se už domácí dostávali jen zřídka. V jedné z nich vystřelil Siegl pouze slabě do Špitovy náruče a poté Švancara netrefil branku. Ani závěrečný zoufalý tlak Brna k vítěznému gólu nevedl.

Kouč Jablonce Petr Rada vyslovil s premiérovým bodem na cizím hřišti spokojenost. "Na domácích bylo znát, že jsou psychicky dole. V závěru při nás stála trocha štěstí," uznal.

1. FC Brno - FK Jablonec 1:1 (1:1)
Branky: 18. Švancara - 36. Šenkeřík. Rozhodčí: Královec - Tulinger, Kordula. ŽK: Krátký, Černý - Hušek, Baranek. Diváci: 2460.
Brno: Brezovan - Schuster, Trousil, Had - Krátký (77. Vrána), P. Siegl, Holek, Černý, A. Besta - Zelenka (60. P. Mezlík), Švancara. Trenér: Kotrba.
Jablonec: Špit - Pončák, Drobný, Hrotek, Nesvadba - Michálek (90. Baranek), Hušek, Kordula (81. Jindřišek), Weber - Šenkeřík (89. Smíšek), Klapka. Trenér: Rada.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články