Hlavní obsah

Blšany dál čekají na výhru, se Slováckem jen remizovali

BLŠANY

Blšanští fotbalisté ani v šestém zápase za sebou nepoznali radost z vítězství. V nedělním duelu remizovali se Slováckem 1:1 a v domácím prostředí potřetí za sebou získali jenom bod. Jihomoravany poslal do vedení ve 12. minutě maďarský záložník Róth, šest minut před poločasem zařídil smír domácí Kolář, který ještě loni působil na Slovácku.

Článek

Blšanský kouč Bílek nasadil ofenzivně laděnou sestavu, která měla pomoci zlomit nepříznivou sérii. Už ve druhé minutě se hnal do šance Dort, ale místo střely volil zbytečně zpětnou přihrávku. Vzápětí míč do branky dotlačil stoper Šourek, ale gól kvůli ofsajdu neplatil.

Pak se "chmelaři" ponořili do tradiční podzimní letargie a hosté rychle vycítili, jak jsou domácí v obraně zranitelní. V sedmé minutě nejprve zahrozil střelou z úhlu Ivana, o pět minut později po levé straně unikl záložník Róth a na jeho ránu byl blšanský gólman Daněk krátký. Maďarského středopolaře první gól v české lize navnadil a ve 24. minutě jeho další dělovku vytěsnil brankář nad břevno jen s obtížemi.

Otřesení domácí dlouho prohrávali důležité souboje o odražené míče v záloze a herně se zvedli až po půlhodině. Šelicha nejprve vystřelil těsně vedle, ale ve 39. minutě po dalším signálu po trestném kopu Devátý přiťukl míč Kolářovi, který se vyrovnávací brankou připomněl svým bývalým spoluhráčům.

Křečovitý výkon obou týmů dokreslil podprůměrnou úroveň druhého poločasu, v němž zaujaly spíše individuální chyby. Kiksu se nevyhnul ani zkušený matador ve službách Slovácka Palinek, který dvě minuty po přestávce musel na poslední chvíli zastavit unikajícího Střihavku. Slovácko blšanské ataky stačilo rozbíjet už v hloubi pole, ale do ofenzivy se nijak nehrnulo. Pouze v 64. minutě se dalším projektilem připomněl Róth.

Až v poslední desetiminutovce se oba týmy pustily do útočení: domácí mohl k výhře nasměrovat Dort, který sedm minut před koncem po Devátého rohu trefil tyč. Pak začali hrozit i hosté: gólman Daněk s námahou vytlačil střelu Rótha a pak si poradil i s hlavičkou Šuškavčeviče. V poslední minutě si na něj po brejku nepřišel ani Ivana.

Chmel Blšany - 1. FC Slovácko 1:1 (1:1)
Branky: 39. Kolář - 7. Róth. Rozhodčí: Jílek - Hojsík, Novák. ŽK: Švejnoha. Diváci: 1535.
Blšany: Daněk - J. Bílek, Vorel, R. Šourek, Nachtman (46. Pleško) - Kolář, Devátý, Šelicha (72. Dirnbach), Dort - Polodna, Střihavka. Trenér: M. Bílek.
Slovácko: Drobisz - Švejnoha, Rajnoch, Šuškavčevič, Palinek - Malár (46. Lička), Polách (84. Petržela), Pavlík, Róth - Ordoš (69. Sowunmi), Ivana. Trenér: Molnár.

Reklama

Související témata: