Hlavní obsah

Olomouc i přes hrubky Blšany porazila

Sigma v nedělním utkání 12. kola první fotbalové Gambrinus ligy proti Blšanům sice hazardovala v obraně, ale celkově hru měla ve své moci a zaslouženě zvítězila. "Škoda hrubých chyb. Přišly po nich laciné góly a ty nás dostaly pod psychický tlak. V hektickém závěru jsme se tak o výhru obávali," tvrdil olomoucký kouč Petr Uličný.

Článek

Hanáci měli raketový úvod. Už ve 2. minutě Vyskočil zatáhl míč po pravé straně, odcentroval a volný Brazilec Melinho z blízka nezaváhal. Sigma skvěle dirigovaná Melinhem pak měla stálou převahu a vytvářela si další velké šance.

V koncovce se však dlouho nemohla prosadit. Ve 33. minutě však "kouzelník" Melinho perfektně vysunul Onofreje, ten běžel sám na gólmana Daňka a parádním "dloubákem" mu nedal žádnou šanci. Tři minuty před přestávkou ale jasný zápas domácí zdramatizovali. Gólman Lovásik si vyšel hluboko před šestnáctku, tam si nerozumněl s Kovářem, k míči se dostal Dirnbach a v klidu ho poslal do prázdné brány.

Deset minut po přestávce sice Sigmu uklidnil R. Hubník, když hlavou usměrnil do sítě centr Vyskočila z rohového kopu, ale ani to nestačilo. Další zaváhání obrany a také Lovásika potrestal Šelicha a Blšanští znovu měli o co hrát. Olomoucký gólman ale chybu napravil, když v poslední minutě vytáhl bombu Šelichy k tyči. Na víc se však Blšanští nezmohli a tak body zůstaly na Hané. "Porážkou jsem zklamán, ale cením si toho, že to kluci za nepříznivého stavu nezabalili a bojovali až do konce," uvedl trenér Blšan Michal Bílek.

Olomouc - Blšany 3:2
Branky: 2. Melinho, 33. Onofrej, 55. R. Hubník - 42. Dirnbach, 69. Šelicha, Rozhodčí: Damková. Žluté karty: M. Hubník, Pečnik - Krejčík, Bílek, Dirnbach. Poločas: 2:1. Diváci: 4545.
Sestavy
Olomouc: Lovásik - Horáček, Kovář, Hudec, R. Hubník - Vyskočil (90. König), Rýdel, Špiláček (71. Pečnik), Melinho, Onofrej - M. Hubník (78. Rojka)
Blšany: Daněk - Loos, Vorel, Šourek, Krejčík (88. Nachtman) - Kolář, Devátý, Bílek (46. Melicha), Dort - Dirnbach, Polodna (77. Broschinský). (pem)

Reklama

Související témata: