Hlavní obsah

Souboj nováčků v Plzni gól nepřinesl

Souboj ligových nováčků mezi Plzní a Jihlavou v nedělním utkání 12. kola první fotbalové Gambrinus ligy gól nepřinesl. Domácí měli po většinu utkání navrch, ale neproměnili své šance. Tu největší měl v nastaveném čase Robert Vágner, ale z penalty poslal míč nad břevno.

Článek

V mrazivém počasí se obě mužstva na začátku příliš netlačila do útoku. První šance se zrodila až na konci úvodní čtvrthodiny, kdy se po Barteskově rohu dostal na hranici malého vápna k zakončení domácí Bednář. Jeho střela bez přípravy ze záklonu však letěla vysoko nad branku.

Akce však domácí povzbudila a o čtyři minuty později našel Vágner přihrávkou na pravé straně nabíhajícího Filla, který však v dobré pozici vypálil příliš slabě. Hosté spoléhali na dobrou obranu a rychlé protiútoky a po jednom z nich domácí pouze s obtížemi odvraceli hlavičku Váchy mířící na volného Kaplana. Mírnou převahu si ale nadále udržovala Plzeň a soupeř s obavami sledoval, jak Limberského technická střela těsně míjí branku. Z nenápadné akce však mohlo udeřit na druhé straně, Vácha našel v šestnáctce neobsazeného Kaplana, který však ve snaze přehodit padajícího brankáře Ticháčka v jasné šanci překopl branku.

Na začátku druhé půle uchránil hosty od pohromy tygřím skokem brankář Vorel, když zlikvidoval Bednářovu hlavičku z bezprostřední blízkosti. Domácí tlak stupňovali a většinu času strávili v útočné polovině, přes dobře organizovanou obranu hostů se však prosazovali těžko. Výjimkou byl Fillův centr z pravé strany, který však v pokutovém území hlavičkoval vedle Barteska.

Ze sevření se hosté dostali už pouze deset minut před koncem, po podklouznutí Smoly se ke střele z pravé strany odhodlal Štohanzl, jeho pokus ale stihl Ticháček vytěsnit na roh. Pak už se hosté stáhli kolem své šestnáctky a odvraceli nebezpečné centry domácích. V nastavení nařídil rozhodčí Jílek penaltu za stažení Filla Bartošem. Zkušený exekutor Vágner ale selhal a přestřelil.

Viktoria Plzeň - Vysočina Jihlava 0:0
Rozhodčí: Jílek - Filgas, Goňa. Žk: Pilař - Demeter, Vladyka, Liška. Diváci: 4187.
Sestavy:
Plzeň: Ticháček - Procházka, Zakopal, Rada, Smola - Fillo, Pilař, Barteska, Limberský (68. M. Knakal)- Bednář (81. Svátek), Vágner. Trenér: Michálek.
Jihlava: Vorel - Demeter , Šourek, Kadlec, Liška - Štohanzl (81. Malínek), Vladyka, Zúbek, Lovětínský - Kaplan (66. Perniš), Vácha (87. Bartoš). Trenér: Večeřa.

Reklama

Související témata: