Hlavní obsah

Papadopulos zajistil na zasněžených Bazalech výhru Baníku

OSTRAVA

Góly Michala Papadopulose mají v letošní sezóně pro fotbalovou Ostravu cenu zlata. Útočník Baníku v sobotu svým zásahem ze 75. minuty skolil Jablonec, který na zasněžených Bazalech nakonec prohrál 1:2. Papadopulos vsítil pátou branku v letošním ligovém ročníku a pokaždé tím přispěl k vítězství svých barev.

Článek

Než se do sebe pustili oba rivalové, museli pořadatelé zápolit s přírodou: těsně před utkáním z hrací plochy odklidili deset centimetrů čerstvého sněhu. Slušně připravený terén i tak hráčům dělal potíže s kombinací.

Věčný náhradník Žůrek tentokrát dostal od trenéra Hapala důvěru od první minuty a poděkovat za ni mohl hned v první minutě, kdy jeho průnik v poslední chvíli zarazil skluz zadáka Drobného.

Na kluzkém terénu to hlavně Baník často zkoušel se střelbou z dálky. Dvakrát Špita vylekal Papadopulos, ale nejlépe sedla rána ve 13. minutě Čížkovi, jíž brankář zmařil se značnými těžkostmi.

Jablonec vyplnil střed pole pěti muži, ale neznamenalo to, že by byl pasivní. Ledovou sprchou soupeře pokropil v 19. minutě Michálek, který se z plného běhu do míče opřel levačkou a z hranice pokutového území vymetl levý horní roh ostravské branky. Raška v ní kapituloval po 394 minutách.

Kvůli sněhu se měnily míče

Domácí znejistěli. Znovu se začali uchylovat k nakopávání míčů, které byly snadnou kořistí jabloneckých stoperů. Hluchou pasáž Ostrava prolomila v závěru půle. Úspěšnou akci nepřímo založil Hoffmann, jehož dělovku z přímého kopu odvrátil Špit ve spolupráci s obranou na rohový kop. Po něm už udeřilo. Ve chvíli, kdy se do velkého vápna vřítil střídající Lukeš, prodloužil Bystroň Čížkův centr na Žůrka, který netradičně hlavou zařídil vyrovnání.

Pak se proti ligovému fotbalu znovu spikla příroda. Trávník během přestávky zasypal další sněhový příval, který si vyžádal i krátké přerušení druhé půle. Pořadatelé museli vyznačit lajny a do hry přišel i oranžový míč.

Na bílém koberci se však odehrál poutavý zbytek zápasu. Lukeš mohl svůj přínos pro domácí ofenzivu zvýraznit gólem, ale v 52. minutě zahodil nepřesnou střelou sólový výpad. Hlavně bránící hráči to na sněhu měli obtížnější s koordinací pohybu. Doplatit na to mohl Čížek, kolem něhož snadno prošel Michálek, a šanci Jablonce musel hasit Raška.

O bod Severočechy nakonec obral Papadopulos. Pončák neuhlídal Lukeše, který vyrazil na zteč po levém křídle a jeho přesný pas domácí útočník hlavou nekompromisně umístil pod břevno. Papadopulos dal svůj pátý gól v sezóně a potvrdil pravidlo, že pokaždé, když v sezóně skóruje, Baník zvítězí.

Baník Ostrava - FK Jablonec 97 2:1 (1:1)
Branky: 44. Žůrek, 75. Papadopulos - 19. Michálek. Rozhodčí: Adámek - Goňa, Večeřa. ŽK: Klimpl - Kordula, Michálek, Nesvadba. Diváci: 2590.
Ostrava: Raška - Hoffmann, Klimpl, Besta, Čížek - Rajtoral, Bystroň, Slončík (70. Magera), Metelka (44. Lukeš) - Papadopulos, Žůrek (78. Čoupek). Trenér: Hapal.
Jablonec: Špit - Pončák, Drobný, Hrotek, Nesvadba - Michálek, Hušek, Kordula (81. Smíšek), Klapka, Baránek - Šenkeřík (87. Grubhofer). Trenér: Rada.

Reklama

Související témata: