Hlavní obsah

Most se po šesti zápasech dočkal výhry

MOST

Fotbalisté Mostu se konečně chytili a po šňůře šesti zápasů bez výhry porazili v neděli Příbram. O jediný gól zápasu se postaral přesnou hlavičkou střídající Brzezina a ukončil po 346 minutách gólový půst ligového nováčka.

Článek

Zápas byl především bojem ve středu hřiště. Z domácích se branku pokusil ohrozit v prvním poločase pouze Novotný, ale jeho hlavička skončila těsně vedle. Na druhé straně se do podobné příležitosti dostal Koloušek, ovšem ani on nemířil přesně. Až v závěru první půle měli hosté větší tlak před mosteckou brankou, jenže střelecké pokusy končily vždy na hradbě těl obránců.

Po přestávce začal zvyšovat obrátky Most a jeho hráči se dostávali stále častěji do těsné blízkosti příbramské branky. Pilařův trestný kop v 62. minutě skončil těsně nad, takže se diváci, kteří svůj tým hnali za vítězstvím, dočkali až o devět minut později. To předvedli nádhernou souhru dva střídající hráči domácích. Čížek našel skvělým centrem z rohu Brzezinu a ten překonal příbramského brankáře.

Čtyři minuty nato však domácím zatrnulo, když Hašek překonal gólmana Svobodu. Naštěstí míč směřující do branky včas odkopl vracející se záložník Macek. Mostečtí už vítězství uhájili a tříbodovým ziskem se posunuli v tabulce na třinácté místo. Od sestupové příčky je však stále dělí tenká hranice dvou bodů. Zato mají středeční dohrávku v Jablonci k dobru.

Tým kouče Pavla Tobiáše neuspěl ani ve třetím zápase bez distancovaného Otepky, nevyhrál už čtyři utkání a pomalu opouští čelo ligové tabulky.

SIAD Most - Marila Příbram 1:0 (0:0)
Branka: 71. Brzezina. Rozhodčí: Helebrant - Holub, Kafka. ŽK: Škoda, Siegl - Pařízek, Čupr. Diváci: 3496.
Most: Svoboda - Houšť (23. Jamrich), Novotný, Škerle, Sitarčík - Macek, Pilař (63. Čížek), Škoda, Hruška (61. Brzezina) - Jendruščák, Siegl. Trenér: Bičovský.
Příbram: Pařízek - Buryán, Mácha, Penner, Čupr - Hašek (84. Vošahlík), Fenyk (80. Frejlach), Koloušek, Javorek (34. Klesa) - Mendy, Stracený. Trenér: Tobiáš.
TABULKA

Reklama

Související témata: