Hlavní obsah

Příbram urvala bod penaltou v poslední minutě

PŘÍBRAM

Příbram na podzim bodově bohatým bere a chudým dává. Remízu se Slováckem zachránila v poslední minutě z penalty.

Článek

"Věděli jsme, že to bude těžký zápas, hráči podcenili prvních dvacet minut a inkasovali. Pak jsme měli veliký tlak, otevřeli obranu a mohli ještě inkasovat, ale naštěstí přišlo vyrovnání," ohlédl se za utkáním domácí kouč Pavel Tobiáš.

Na zmrzlém trávníku začali lépe hosté a po deseti minutách se však hosté dočkali. Domácí Formánek naservíroval míč přesně do běhu Ivanovi, který neměl problém ho po pár krocích poslat do sítě podél vyběhnuvšího Pařízka. Krátce na to Malár netrefil v šanci míč.

Domácí se rozjížděli velice pomalu, především jim chyběly přesná přihrávka a rychlost, téměř u všeho byli druzí. Výraznou převahu, kterou časem získali, však nedokázali zúročit. Mezi tyče se vešla jen Kolouškova střela, s níž si Drobisz poradil. Když mu pak po souboji se Straceným vypadl míč z rukou, stihl ho na čáře vytlačit ven. Před koncem poločasu trefil po rohovém kopu Navrátil hlavičkou břevno.

Trápení domácích, byť měli převahu, pokračovalo i po změně stran. Hostům tak stačilo pohlídat si prostor kolem šestnáctky a čekat na brejky. Dostali se ke třem stoprocentním šancím, ale Pařízek dvakrát Malára a jednou Ivanu vychytal. Na druhé straně Rajnoch sebral gól z hlavy Stracenému a Frejlach zblízka trefil jen Drobisze.

V poslední minutě padající Lysoněk strhl na zem Buryána a Otepka uklidil míč z pokutového kopu přesně k pravé tyči. "Na jedné straně je bod pro nás cenný, na druhé jsme tu mohli vyhrát, šance jsme měli. Gól v poslední minutě a ještě z penalty, hodně mrzí," konstatoval po šesté remíze Slovácka ze sedmi zápasů trenér Stanislav Levý.

Marila Příbram - 1. FC Slovácko 1:1 (0:1)
Branky: 90+1. Otepka z pen. - 10. Ivana. Rozhodčí: Paták - Pinkas, Lhoták. ŽK: Mácha - Róth, Lysoněk. Diváci: 1536.
Příbram: Pařízek - Mácha, Navrátil, Formánek, Penner - Otepka, Riegel, Koloušek (86. Buryán), Čupr (46. Frejlach) - Mendy (67. Huňa), Stracený. Trenér: Tobiáš.
Slovácko: Drobisz - Němčický, Rajnoch, Šuškavčevič, Lysoněk - Petržela (39. Malcharek), Pavlík, Polách (76. Lička), Róth - Malár, Ivana (69. Sowunmi). Trenér: Levý.

Reklama

Související témata: