Hlavní obsah

Liberec nedokázal zlomit bránící Jihlavu a ztratil doma

Fotbalisté Slovanu Liberec sice už podesáté v řadě v první lize neprohráli a jejich cesta za mistrovským titulem dál pokračuje, přesto s bezbrankovou remízou proti Jihlavě spokojeni nebudou. Hosté přijeli s defenzivní taktikou, která se jim vyplatila: z půdy ligového lídra vezou cenný bod pro boj o záchranu.

Článek

Favorit poznal, že tažení za ligovým titulem nebude snadné. Přestože od první minuty soupeře svíral do kleští, které se rozevíraly jen výjimečně, neměl dostatek klidu, aby řadu slibných šancí zakončil.

První přišla už v sedmé minutě, kdy Holenda nedokázal správně usměrnit přihrávku Dorta, podobně dopadla o deset minutu později akce v opačném gardu. Hosté svým rozestavením, ale také soustředěním na defenzivu dávali najevo, že jejich cílem je odvézt bod za bezbrankovou remízu. Jejich taktika však na domácí platila, akce končily vesměs na hranici šestnáctky, přes níž se Liberečtí nedokázali prosadit.

V úvodu měli ještě dostatek aktivity, ale jak se blížil poločas, jejich sebevědomí se vytrácelo a na jejich hře byla čím dál víc zřejmá nervozita. Až Košťál ve 39. minutě naznačil, že cesta k překonání brankáře Rzeszota by mohla vést přes střely ze střední vzdálenosti, ale ránu domácího stopera jihlavský gólman kryl. I druhý poločas začali lépe nabuzení domácí fotbalisté, ale Holendova hlavička brankou opět neskončila, stejně jako táhlá střela Papouška o chvíli později. Hosté se snažili o útočení ojediněle, ale Vladykova střela v 50. minutě domácího gólmana Čecha hodně vyděsila.

Domácí hra sklouzávala ke stereotypu, a tak se trenér Lavička snažil hru změnit střídáním. V 67. minutě se mu mohly změny vyplatit, ale střídající Pospěch nakonec svoji hlavičku mezi tyče nevtěsnal. Liberečtí se dál trápili, hosté jejich nervozitu vycítili a při nečekaném výpadu v 74. minutě musel střelu Lovětínského likvidovat Čech.

Ani příchod litevského reprezentanta Radzinevičiuse remízu nezměnil. V závěru začala docházet trpělivost nespokojeným fanouškům a Slovan za jejich pískotu dokloplýtal k remíze, která pro něho může být varováním pro zbytek soutěže.

Slovan Liberec - Vysočina Jihlava 0:0
Rozhodčí: Jílek - Večeřa, Košec. ŽK: Janů, Abrahám - Vojtíšek, Kadlec, Liška. Diváci: 5144.
Liberec: Čech - Šinglár, Matula, Košťál, Janů - Papoušek (54. Pospěch), Hodúr (64. Hochmeister), Abrahám, Pudil - Dort (82. Radinevičius), Holenda. Trenér: Lavička.
Jihlava: Rzeszoto - Bartoš, Kadlec, Vojtíšek, Liška - Svoboda (61. Šourek), Vladyka, Zúbek, Lovětínský, Malínek (78. Pacholík) - Kaplan (90. Perniš). Trenér: Večeřa.

Reklama

Související témata: