Hlavní obsah

Teplice doma nevyhrály a znovu ztratily v boji o titul

Teplice

Fotbalisté Teplic podruhé za sebou remizovali a na čelo ligové tabulky ztrácejí už sedm bodů. V duelu 19. kola v neděli uhrál druhý tým soutěže nerozhodný výsledek 1:1 s pátou Mladou Boleslaví, která dokonce po brance Kuliče na Stínadlech vedla, ale Krmaš domácím zajistil alespoň remízu.

Článek

Od úvodních minut se hrál nadprůměrný fotbal. Jako první zahrozili hosté, kteří dali najevo, že na severu Čech hodlají bodovat. Již v druhé minutě Peckova střela z 18 metrů skončila na pravé tyči teplické branky.

Domácí odpověděli v páté minutě Džekovou hlavičkou, kterou brankář Kučera vytlačil nad břevno. V sedmé minutě vlétl do rozhozené domácí obrany Kulič, zbavil se Hunala a ocitl se sám před brankářem Poštulkou, ale ten jeho přízemní střelu nohama vyrazil a svůj tým podržel.

Rychlý kombinační fotbal na obě strany pokračoval: v 13. minutě se prosadil Rilke, zleva odcentroval míč do vápna na volného Saboua, ale ten nedokázal míč nasměrovat mezi tyče. Ve 20. minutě zase vyzkoušel Kulič ranou z třiceti metrů pozornost teplického gólmana, ale ten byl znovu na místě.

Zkušený Rada vyrobil minelu

V 23. minutě přišel první gól: na polovině soupeře vyrobil nečekanou minelu zkušený Rada, míč doputoval k nabíhajícímu Kuličovi, který postupoval sám na Poštulku a hokejovým blafákem otevřel skóre zápasu.

Domácí kouč Mareček zareagoval příchodem třetího útočníka Kroupy. Jeho tým hru zrychlil a brzy bylo vyrovnáno. V 36. minutě se k odraženému míči dostal v šestnáctce Doležal, který jemným centrem našel před brankou Krmaše. Ten nejdříve hlavou trefil tyč, ale odražený balon přece jen dotlačil za brankovou čáru.

Teplice začaly velkým náporem i druhý poločas. V 50. minutě Rilke napálil z voleje míč za hranicí šestnáctky na branku Boleslavi, ale brankář Kučera jeho prudkou ránu vytlačil nad břevno. O dvě minuty později Benát prošel zkoprnělou obranou Boleslavi a nahrál volnému Sabouovi, ale ten z pěti metrů nedokázal trefit odkrytou hostující branku.

S přibývajícími minutami se ale na domácí kopačky stále více dostávala nervozita a Boleslav hru vyrovnala. Domácí kouč Mareček dál posiloval ofenzivu, ale do vážnější šance se už jeho tým nedostal a v boji o mistrovský titul znovu ztratil.

FK Teplice - FK Mladá Boleslav 1:1 (1:1)
Branky: 36. Krmaš - 23. Kulič. Rozhodčí: Handlíř - Pokorný, Kumstát. ŽK: Rada, Krmaš, Verbíř - Palát, Švejdík. Diváci: 3860.
Teplice: Poštulka - Doležal, Rada, Hunal, Krmaš - Szabo (27. Kroupa), Sabou, Benát, Verbíř (77. Tesařík) - Rilke, Džeko (77. Koukal). Trenér: Mareček.
Boleslav: Kučera - Ševinský (46. Sviták), Brezinský, Švejdík, Palát - Vaculík, Vít, Matějovský, Čáp (54. Rychlík) - Kulič (88. Ordoš), Pecka. Trenér: Uhrin ml.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články