Hlavní obsah

Olomoučtí fotbalisté zvedli hlavu a porazili Příbram

Po sérii čtyř porážek fotbalisté Sigmy Olomouc zabrali a znovu vyhráli. O vítězství 2:1 nad Marilou Příbram v neděli rozhodli svým výkonem před přestávkou, ovšem hosté svůj tlak nedokázali zužitkovat.

Článek

Domácí začali hodně zhurta: v druhé minutě se dostal Onofrej k šestnáctce, poslal míč před branku hostí a tam ho Chmelíček usměrnil poprvé za záda brankáře Pařízka. A domácí nápor pokračoval: v sedmé minutě hlavičkoval Michal Hubník těsně nad, chvíli nato Babnič střelou z dálky protáhl Pařízka, který stačil míč vytlačit na roh.

Po deseti minutách se hosté z tlaku vymanili. Zahrávali řadu standardních situací a z nich hrozilo Sigmě často nebezpečí. Jenže místo toho přišla další šance před brankou Marily, kterou zmařil v 21. minutě volný Chmelíček. Brzy poté se ale podařilo hostům vyrovnat: v 29. minutě Divecký na hranici šestnáctky vypálil, míč tečovaný Königem vysokým obloučkem přeletěl Lovásika a skončil v levém rohu branky Sigmy.

Hubník obešel Pařízka

Domácí pak na chvíli znervózněli, ale v 38. minutě se jim vrátila pohoda na kopačky. Špiláček vyslal kolmý pas na Michala Hubníka, ten obešel i brankáře Pařízka a vstřelil vítězný gól.

Hosté ale zápas nevzdali a tři minuty po přestávce se příbramský Gruber v dobré pozici obtočil kolem domácího Horáčka, jenže ve stoprocentní šanci vystřelil mimo. Příbram pak pokračovala v nátlakové hře a dál pospíchala před Lovásika, jenže domácí obrana dokázala všechny nebezpečné situace vyřešit.

Domácí hubené vítězství uhájili

Po příchodu Rýdla se domácí ještě více soustředili na defenzivu a rychlé brejky. Jeden z nich jim mohl vyjít: hned po nástupu na hřiště mohl po nedorozumění obrany hostí zvýšit Vyskočil, ale z úhlu minul prázdnou branku Příbrami.

Posledních dvacet minut už se domácí soustředili na bránění svého jednogólového náskoku. V nastaveném čase se dostal po centru hostí do neobvyklého úniku Buryán, ale Roman Hubník stačil míč v poslední chvíli vypíchnout k Lovásikovi. Domácí i proto vytoužené hubené jednobrankové vedení ubránili.

Sigma Olomouc - Marila Příbram 2:1 (2:1)
Branky: 2. Chmelíček, 38. M. Hubník - 29. Divecký. Rozhodčí: Šedivý - Filgas, Slavík. Bez ŽK. Diváci: 3354.
Olomouc: Lovásik - König, Horáček, Hudec, R. Hubník - Babnič, Kaščák (89. Šultes), Špiláček, Onofrej - M. Hubník (70. Vyskočil), Chmelíček (61. Rýdel). Trenér: Uličný.
Příbram: Pařízek - Buryán, Formánek, Penner, Pleško (83. Hiroš) - Hašek (61. Klesa), Mácha, Riegel, Čupr - Divecký, Gruber (80. Frejlach). Trenér: Tobiáš.

Reklama

Související témata: