Hlavní obsah

Zlín v Plzni ukončil střelecký půst na hřištích soupeře

Fotbalisté Zlína v neděli remizovali v Plzni 1:1 a ukončili tak 797 minut dlouhý střelecký půst na hřištích soupeřů. Aktivnější domácí se dostali do vedení v 73. minutě díky Kousalovi, ale o čtyři minuty později bylo vyrovnáno. Tomáš Rada hlavičkoval do vlastní sítě.

Článek

První větší příležitost měl domácí Limberský, ale prováhal rozhodující okamžik ke střelbě. Zlínský Škripec pak sice vystrašil plzeňskou obranu po trestném kopu, ale jeho hlavička šla vedle. Další vzruch přinesla až chyba zlínského brankáře Baránka, kterému vypadl míč z náruče, ale domácí hráči toho nevyužili. V závěru prvního poločasu domácí zahrávali několik trestných kopů a blízko ke gólu měli Kousal i Bednář a už v prodloužení hlavně Fillo. Všem ale chyběl klid a přesnost.

"Už v prvním poločase jsme měli několik šancí, ale nevyužili je. Situace se nám v tabulce komplikuje víc a víc, " postěžoval si plzeňský trenér Zdeněk Michálek.

Na začátku druhého poločasu měl příležitost plzeňský Barteska, ale nemířil přesně. Domácí měli převahu, ale jejich centrované míče odvraceli dlouzí zlínští zadáci, a tak brankových příležitostí bylo jak šafránu. Po hodině hry mohl skórovat Fillo, ale střílel z deseti metrů vedle.

Zlínští odpovídali jen sporadicky. Teprve 17 minut před koncem poprvé zadáci hostů zaváhali. Podcenili dlouhý aut Martina Knakala a Kousalovi nedalo mnoho práce skórovat. Z vedení se ale domácí celek radoval jen čtyři minuty. Po centru Vidličky z poloviny hřiště si totiž dal Tomáš Rada vlastní gól. Závěr opět patřil domácím, ale mimo střely Limberského, která Baránkovu branku minula, už si žádnou větší možnost nevytvořili.

Plzeň - Zlín 1:1 (0:0)
Branky: 73. Kousal - 77. Rada vlastní. Rozhodčí: Jech - Pospíšil, Tulinger. ŽK: Kousal - Opiela, Činčala, Škripec. Diváci: 3779.
Plzeň: Ticháček - M. Knakal, Rada, Zakopal, Smola - Fillo, Pilař (87. Procházka), Barteska, Limberský (88. Vlček) - Kousal, Bednář (60. Šíma). Trenér: Michálek.
Zlín: Baránek - Vidlička, Kroča, Zbožínek, Dujka (66. Jelínek) -Kraus (90. Dobeš), Vrtělka, Opiela (90. M. Čelůstka), Škripec - Činčala, Bača. Trenér: Blaha.
TABULKA

Reklama

Související témata: