Hlavní obsah

Příbram na jaře poprvé vyhrála

Fotbalisté Příbrami se v neděli dočkali první jarní výhry především zásluhou skvělého Pařízka, který chytil Plzni čtyři tutovky i penaltu. "Za jeho poctivý přístup se mu fotbalový Pánbůh dnes odměnil zaslouženou nulu," pochválil gólmana trenér Pavel Tobiáš.

Článek

"Ač jsme dali první gól, byli jsme nervózní a pustili nebezpečné hosty do hry. Po změně stran už jsme hráli dobře," dodal kouč Marily.

Domácí, toužící po prvním jarním vítězství, začali s chutí a brzy se dočkali gólu. Mácha vyslal do úniku Buryána, který hrál poprvé v útoku. Ten si pohrál s obránci i gólmanem a poté našel Riegla.  Jeho střela šla sice mimo prázdnou branku, ale Otepka stál naštěstí blízko tyče a usměrnil míč do zývající branky. Hosté však na mokrém trávníku nešli do kolen. Pařízek se hodně zapotil, aby kryl Fillovu ránu a později dvě dělovky Pilaře. Při rohu Šímy pomohla domácím tyč. V závěru poločasu Klesa zahodil šanci po krásné uličce Otepky.

Plzeň byla aktivnější i po změně stran, ale v cestě jí stál vynikající Pařízek. Po hodině hry udeřili domácí. Klesa zatáhl míč po pravé straně a posadil ho přímo na hlavu volnému Frejlachovi. Vzápětí zlikvidoval Pařízek šanci Pilařovi po trestném kopu Bartesky, poté vytlačil na roh střelu Filla a skvěle zachránil i při hlavičce Kousala. Na druhé straně Klesa těsně minul po centru Pleška. V samém závěru fauloval Mácha v šestnáctce Bednáře, ale skvělý Pařízek Barteskovi penaltu vyrazil.

"Byl to vyrovnaný zápas, ale Pařízek byl k nepřekonání. Nedali jsme penaltu a neprotlačili míč do sítě ani z malého vápna. Už pár kol hrajeme o záchranu, ale nedáváme góly. Tentokrát rezignaci nabízet nebudu," konstatoval kouč hostí Zdeněk Michálek.

Příbram - Plzeň 2:0 (1:0)
Branky: 7. Otepka, 62. Frajlach. Rozhodčí: Racek - Filípek, Pospíšil. ŽK: Otepka, Mácha - Vágner, P. Knakal. Diváci: 2461.
Příbram: Pařízek - Mácha, Formánek, Navrátil, Pleško - Frejlach (88. Čupr), Otepka, Riegel, Klesa (90. Vošahlík) - Divecký, Buryán (90. Hašek). Trenér: Tobiáš.
Plzeň: Ticháček - Procházka, P. Knakal, Zakopal, Smola - Fillo, Vlček (46. Bednář), Pilař, Šíma (68. Kousal)- Barteska, Vágner (76. Šiml). Trenér: Michálek.
TABULKA

Reklama

Související témata: